19 SEPTEMBER 2014

Oldenburg - partnerstad van Groningen - presenteert haar beroemde “Kramermarkt” in Stad

Groningen werkt al jaren aan het versterken van de banden met noord-Duitsland. En met veel succes: de contacten met Oldenburg en Bremen zijn uitstekend. In het kader van die goede relatie komt zaterdag niemand minder dan de Duitse Graaf Günther naar Groningen, om aandacht te vragen voor zijn Kramermarkt.

Zaterdag 20 september 2014 tussen 13.00 – 17.00 uur presenteert partnerstad Oldenburg op het Waagplein de Kramermarkt. Dit jaar is de Kramermarkt in Oldenburg van vrijdag 26 september tot en met zondag 5 oktober 2014. De Kramermarkt bestaat uit meer dan 270 kermisattracties en kramen. Met jaarlijks meer dan 1,5 miljoen bezoekers behoort de Oldenburger Kramermarkt tot de grootste volksfeesten van Duitsland.

 

Wethouder Roeland van de Schaaf ontvangt rond 13.15 uur op het Waagplein graaf Anton Günther. Het gaat hier om een ontmoeting met een bijzonder historische figuur uit Oldenburg. Graaf Anton Günther nam in 1608 het initiatief voor de Kramermarkt, een groot volksfeest dat dit jaar voor de 407e keer plaatsvindt.

Gerelateerd
Oldenburg - partnerstad van Groningen - presenteert haar beroemde “Kramermarkt”  in Stad
Oldenburg - partnerstad van Groningen - presenteert haar beroemde “Kramermarkt”  in Stad