15 JULI 2014

Ommelander Markt succes in Ebbingekwartier

Stadjers kunnen steeds gemakkelijker kakelverse kwaliteitsprodukten kopen. Dat is te danken aan de Ommelander Markt die ook afgelopen zaterdag weer werd gehouden in het Ebbingekwartier.

Op deze Ommelander Markt kunnen bezoekers kennis maken met lokaal en (h)eerlijk geproduceerd voedsel. Alles met hart en ziel geproduceerd door boeren en ondernemers uit de regio. De consument kan hier de pure producten bekijken, proeven en kopen.

 

In 2011 was Groningen de Hoofdstad van de Smaak. In het kader daarvan werden in het Ebbingekwartier de eerste drie Ommelander Markten georganiseerd. De initiatiefnemers merkten dat dit een heel goede manier is om bewust eten en smaakvolle voeding onder de aandacht te brengen.

 

Er was veel belangstelling en de reacties van de bezoekers waren positief. Daarom heeft een groepje boeren met een bedrijf rondom de stad Groningen de handen ineen geslagen. Samen richtten zij de Stichting Ommelander Markt op.

 

De stichting heeft als doel de verbinding tussen stad en platteland te versterken en de keten ‘van boer naar bord’ te verkorten. Steeds meer consumenten willen graag weten waar hun voedsel vandaan komt en verantwoorde keuzes maken. Tegelijkertijd zijn boeren uit de regio op zoek naar meer contact met de Stadjers. De Stichting Ommelander Markt brengt vraag en aanbod bij elkaar.

 

Lokaal voedsel staat op nummer één tijdens de markten maar dat is niet het enige. De Ommelander Markt is een leuk uitje voor de hele familie. Daarnaast zijn er activiteiten die het verhaal van het platteland vertellen.

 

Elke tweede zaterdag van de maand, 10-16 uur. De eerstvolgende markt is zaterdag 9 augustus.

 

 

Gerelateerd
Ommelander Markt succes in Ebbingekwartier
Ommelander Markt succes in Ebbingekwartier