Economie

09 AUGUSTUS 2018

Ondernemend Groningen: uitblazen bij Paterswoldsemeer

Het recent geopende Strandpaviljoen Paterswoldsemeer was gisteren ‘the place to be’ voor jongere en wat oudere ondernemers uit Groningen die deze vakantieweken toch doorwerken. Ze konden er even uitblazen en bijpraten tijdens de traditionele Zomerborrel van de Commerciële Clubs in Groningen.

De Commercieele Club Groningen en de Jongeren Commerciële Club Groningen zijn verenigingen die zijn opgericht om leden in staat te stellen hun netwerken te vergroten en nieuwe contacten te leggen. Van die mogelijkheid werd ook gistermiddag volop gebruik gemaakt in het Strandpaviljoen Paterswoldsemeer.

Groningen oogt wellicht bijna uitgestorven momenteel, omdat zeer velen met vakantie zijn. Maar uiteraard zijn er ook nog tal van bedrijven en instellingen waar gewoon wordt doorgewerkt, bouwvak of geen bouwvak. En ook veel zelfstandigen en zzp-ers werken soms gewoon door, omdat klussen nu eenmaal wel gewoon af moeten. Traditiegetrouw organiseren de Commerciele Clubs in de zomer dan een Zomerborrel, zodat mensen elkaar toch even kunnen spreken. Ook omdat de eerstvolgende verenigingsbijeenkomst pas in september is gepland, zodat de zomerborrel dan de gelegenheid biedt om tijdens deze rustige maanden even bij te praten.

‘Welkom op onze Zomerborrel, die speciaal is bestemd voor de échte werkers die we toch een momentje wilden bieden om op adem te komen', aldus voorzitter Harm Post van de Commercieele Club Groningen. Ook leden van de Senioren Commerciële Club Groningen waren aanwezig. De drie clubs werken steeds nauwer met elkaar samen, zodat mensen uit het bedrijfsleven in Groningen in alle fases van hun loopbaan elkaar kunnen ontmoeten: van de junioren tot en met de ervaren veteranen van de Senioren.

Groei ledental

Voorzitter Harm Post van de Commerciële Club Groningen kon melden dat het goed gaat met de ontwikkeling van het ledenbestand van zijn vereniging. Weliswaar zijn er jaarlijks mensen die hun lidmaatschap beëindigen omdat ze verhuizen of stoppen met werken, maar er komen jaarlijks ook nieuwe leden bij. ‘We slagen er in om méer nieuwe leden te trekken dan er opzeggen, en daardoor is er sprake van groei. Dat betekent dat we gelukkig vitale verenigingen zijn, waar je ook nieuwe mensen kunt ontmoeten en waardoor we een belangrijke functie vervullen in de Groningse economie’, aldus Harm Post.

 

Gerelateerd Economie
Ondernemend Groningen: uitblazen bij Paterswoldsemeer
Ondernemend Groningen: uitblazen bij Paterswoldsemeer