Innovatie

06 AUGUSTUS 2019

Ondernemende Groningse studente ontwerpt afbreekbaar festivalbandje, met plantenzaadjes

Wie wel eens naar een muziekfestival gaat, krijgt vaak een plastic toegangsbandje om de pols. ‘Dat moet anders kunnen!’, dacht de 22-jarige Tessa Hesseling, studente aan de Academie Minervan van de Hanzehogeschool. Zij ontwikkelde aan afbreekbaar polsbandje van hennep, dat bovendien is voorzien van een zaadje, dat na afloop van het festival gezaaid kan worden. Komend weekend wordt het unieke bandje in Groningen getest door Innofest.

Tijdens Paradigm Festival, het elektronisch muziekfestival dat komend weekend in Groningen plaatsvindt, test een jonge ondernemer een nieuw soort festivalbandje. Het van hennep gemaakte bandje is biologisch afbreekbaar en biedt festivalbezoekers een blijvende herinnering door de plantzaadjes die in het bandje zitten. Plantjebandje is aanwezig namens Innofest, dat Paradigm en andere festivals inzet als living labs om ondernemers zo de kans te geven hun prototypes te testen. 

Designstudente Tessa Hesseling (22) van de Groningse Hanzehogeschool ontwierp het duurzame festivalbandje. “Festivalbandjes zijn meer dan een entreebewijs. Veel festivalbezoekers dragen ze helemaal af, als een blijvende herinnering. Toen ik zocht naar een milieuvriendelijk alternatief voor plastic, was ik dus op zoek naar materiaal dat een tijdje meegaat. Hennep, dus”, zo vertelt Hesseling. Uit de zaadjes die in het bandje zitten, kunnen bezoekers na gebruik bovendien een plantje laten groeien als levend aandenken aan het festival. Het nieuwe festivalbandje sluit daarnaast goed aan bij de toenemende wens van festivals om een zo’n duurzaam en circulair mogelijk evenement te organiseren.

 

(Foto boven: Facebook).

 

Gerelateerd Innovatie
Ondernemende Groningse studente ontwerpt afbreekbaar festivalbandje, met plantenzaadjes
Ondernemende Groningse studente ontwerpt afbreekbaar festivalbandje, met plantenzaadjes