Economie Innovatie

14 MEI 2019

Ondernemer bouwt nieuwe ‘Escaperoom’ op Suikerterrein

Het Groningse bedrijf Goldberg Escape heeft vanaf deze week een nieuwe Escaperoom op het Suikerterrein. Dat betekent dat dit terrein er een nieuwe trekpleister bij heeft: familieleden, vrienden of bedrijven kunnen er proberen te ontsnappen uit een ‘angstig’ huis, waar ze de uitgang van moeten zien te vinden.

In een dubbeldikke twaalf meter lange zeecontainer is de verlaten fabriek Kingdome Come gevestigd. De escaperooms van Goldberg Escape staan bekend om hun mechanische snufjes waardoor je als speler niet op je kennis, maar vooral op je verstand en logisch inzicht moet vertrouwen.

'Waanzinnig geworden baas'

    “In het Victoriaanse Engeland wordt de opstandige arbeider Ludd opgesloten door zijn door slaapgebrek waanzinnig geworden baas, Isambard Kingdom Brunel. Uiteindelijk zal het Ludd lukken om te ontsnappen, met de hulp van de illustere telefoniste Miss Wood. Op de valreep kunnen zij nog net wat aanwijzingen nalaten, zodat eenieder die hetzelfde lot treft, een betere kans heeft.”

Bijna iedereen in Groningen kent het terrein van de voormalige Suikerfabriek wel als locatie waar grote evenementen plaatsvinden zoals Paradigm, Kadepop en meer internationaal festivals als de Hackathon.

Het Suikerterrein is zich sinds ruim een jaar volop aan het ontwikkelen als locatie voor innovatieve bedrijven. Wanneer je via de ringweg, of de fietsbrug het terrein opkomt zie je hoe de vele kleine en grote initiatieven het nu nog ruige gebied beginnen vorm te geven. Zo is er een gezellig en gastvrij hostel Rebel Rebel, maken de Eventbuilders van Konvooi Exceptioneel er hun festivaltenten en ook Van Jorn die onlangs de Rabo-ondernemersprijs won is er gevestigd. Daarnaast zien ook grote bedrijven kansen op dit voormalige fabrieksterrein zoals projectontwikkelaar en bouwbedrijf Van Wijnen die hier een aantal energieneutrale testwoningen heeft neergezet die binnenkort bewoond gaan worden.

De Escaperooms van Goldberg Escape die gebouwd zijn door Martin Steeghs passen naadloos in de ruige en innovatieve uitstraling van het Suikerterrein. Goldberg Escape was er vanaf het begin van de Escaperoomtrend in Nederland bij en het is tevens een van de eerste bedrijven die zich vestigde op het Suikerterrein.

Ook als speler in één van de vijf escaperooms van Goldberg waan je je een verkenner en ontdekker: je word keer op keer uitgedaagd om mysteries en mechanieken te ontrafelen, verbindingen te leggen en samen te werken met je medespelers, zodat na vele kleine overwinningen het grote juichen kan beginnen als met het laatste slot de deur naar buiten kan worden geopend.

Boeken kan online via: www.goldbergescape.nl of telefonisch via: 06-28203504

 

 

Voor meer informatie

Gerelateerd Economie Innovatie Bedrijvenvereniging WEST
Ondernemer bouwt nieuwe ‘Escaperoom’ op Suikerterrein
Ondernemer bouwt nieuwe ‘Escaperoom’ op Suikerterrein