Leefbaarheid

25 AUGUSTUS 2014

Ondernemers: bredere doorgang tussen Grote Markt en Nieuwe Markt

Ondernemersorganisaties maken zich zorgen over de voorgestelde doorgang tussen Grote Markt en Nieuwe Markt, de markt waar straks het Groninger Forum komt. Volgens de ondernemers moet dat niet opnieuw een nauw steegje worden zoals Groningen gewend was met de Naberpassage.

 De doorgang zal tussen Grote Markt en Nieuwe Markt zal volgens het bestemmingsplan een doorgang van minimaal zes meter hebben. Een bredere doorgang heeft bij het Groningse bedrijfsleven echter de voorkeur. “De binnenstad heeft voldoende voorbeelden van gewenste en ongewenste breedtes in de vorm van diverse stegen en steegjes.”, zo meldt het blad CityScoop van de Groningen City Club.

 

Dat schrijven voorzitter Bert-Jan Hakvoort van de Groningen City Club en Auke Oosterhof, senior manager van MKB Nederland Noord, in een reactie op het ontwerp ‘Partiële herziening bestemmingsplan Grote Markt-Oostwand’.

 

“De uitstraling van de doorgang is cruciaal om passanten te laten besluiten er wel of niet gebruik van te maken. Dit houdt in aantrekkelijk, licht, veiligheid(sbeleving) en met de juiste trekkers, zodat én ondernemers geïnteresseerd zijn in vestiging én het Groninger Forum ook via deze route bereikbaar is én er loopstromen ontstaan aan de Grote Markt oostzijde.”, aldus Bert-Jan Hakvoort en Aukes Oosterhoff.

 

 

Gerelateerd Leefbaarheid GCC
Ondernemers: bredere doorgang tussen Grote Markt en Nieuwe Markt
Ondernemers: bredere doorgang tussen Grote Markt en Nieuwe Markt