Economie Leefbaarheid

04 MEI 2015

Ondernemers en friskijkers gezocht voor Groningse burgertop

Duizend Stadjers die hun mening kunnen geven over allerlei zaken. Dat is de G1000 Groningen, een burgertop dat de democratie van nieuwe zuurstof moet gaan voorzien. Door burgers en voor burgers. Want Stadjers weten zelf heel goed hoe de stad nog mooier en aantrekkelijker kan worden. De organisatie is nu op zoek naar 600 Stadjers, 100 ondernemers, 100 tafelhosts, 100 friskijkers en 100 mensen vanuit de overheid die meedenken.

De bedrijvenverenigingen VBNO en VBGW maken op hun websites ook melding van de burgertop en roepen hun leden op om zich in te schrijven. Maar natuurlijk kunnen alle andere ondernemers in Groningen ook meeloten.

Ongeveer 10.000 Stadjers zijn aangeschreven. Uit de aanmeldingen worden uiteindelijk 1000 mensen willekeurig geloot. Met de loting beoogt men een goede afspiegeling van de samenleving te krijgen. Van die 1000 deelnemers hoopt men  600 Stadjers in te loten. En om er voor te zorgen dat alle belangrijke partijen ook mee doen, zoekt men voor de overige 400 deelnemers uit overheid, ondernemers/werkgevers, friskijkers en zogenaamde tafelhosts.

De tafelhost zorgt voor het proces aan tafel. Leidend uitgangspunt is: geen discussie, maar dialoog. Er wordt gezocht naar gemeenschappelijkheden en naar wat ons  bindt. Elke mening telt en wordt gewaardeerd. De uitkomst ligt niet op voorhand vast en er is geen agenda en geen voorkeur voor bepaalde voorstellen. De G1000 biedt enkel een procedure om over nieuwe voorstellen te praten. 

Wanneer: op zaterdag 6 juni van 10 uur tot 17 uur
Waar: in het gebouw van de NDC Mediagroep aan de Lübeckweg 2
Wat: 1000 Stadjers, 100 tafels, 10 projecten.

Aanmelden kan via organisatie@g1000groningen.nl (t.a.v. Marleen van Vreeswijk). Marleen bellen kan ook: 06-23945714. Meer weten: kijk op www.g1000groningen.nl.

Gerelateerd Economie Leefbaarheid Bedrijvenvereniging WEST VBNO
Ondernemers en friskijkers gezocht voor Groningse burgertop
Ondernemers en friskijkers gezocht voor Groningse burgertop