Economie

15 JANUARI 2020

Ondernemers Groningen helpen Eurosonic Air gratis toegankelijk te houden

Eurosonic Noorderslag is niet alleen van grote betekenis voor muziekliefhebbers, maar zeker ook voor de Groningse economie. Dat vinden de Groningse ondernemers en bedrijvenverenigingen. Mede om die reden hebben zij er samen met het Fonds Ondernemend Groningen aan bij gedragen dat het onderdeel ‘Eurosonic Air’ georganiseerd kan worden als gratis toegankelijk podium voor alle Groningers op de Grote Markt.

Groningen staat van 15 t/m 18 januari 2020 weer volledig in het teken van Eurosonic Noorderslag. Dit grootste showcasefestival voor popmuziek in Europa trekt in een paar dagen tijd meer dan 40.000 bezoekers, waaronder 4.000 professionele delegates, van 400 internationale festivals, en presenteert showcases van zo’n 400 Europese artiesten. Eurosonic draait om talentontwikkeling, innovatie en ondernemerschap en zet Groningen nadrukkelijk op de kaart.

Een unieke samenwerking van Groninger ondernemers, bedrijvenverenigingen, Het Fonds Ondernemend Groningen, Eurosonic Noorderslag en gemeente Groningen maakt het mogelijk Eurosonic Air te organiseren gratis podium voor alle Groningers op de Grote Markt. De bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Groningen.

De gemeente Groningen is blij met de komst van de ondernemers. Daarom is er donderdagavond een informele ontvangst op het Stadhuis. B en W willen die gelegenheid dan graag aangrijpen om verbinding te leggen tussen ondernemers en de creatieve industrie. Het College stelt gedurende deze avond het stadhuis als foyer ter beschikking om op te warmen en te netwerken.

Gerelateerd Economie Bedrijvenvereniging WEST
Ondernemers Groningen helpen Eurosonic Air gratis toegankelijk te houden
Ondernemers Groningen helpen Eurosonic Air gratis toegankelijk te houden