Innovatie

16 JULI 2014

Ondernemers Hoendiep: coöperatie in de maak voor uniek supersnel glasvezelnetwerk

Er wordt hard gewerkt aan een glasvezelaansluiting voor elke ondernemer op het bedrijvenpark Hoendiep tegen zeer gunstige voorwaarden. Dat is te danken aan een uniek initiatief van bedrijvenparkvereniging VBGW in samenwerking met de gemeente Groningen. Om het netwerk aan te leggen is er een ooöperatie in oprichting, onder de naam: Hoendiep Verbindt.

Sinds 2012 is de bedrijvenparkvereniging VBGW in samenwerking met de gemeente Groningen bezig om collectief glasvezel voor ondernemers op het Hoendiep realiseren. Hiervoor zijn vorig jaar al mantelbuizen aangelegd.

De basisinfrastructuur ligt er dus en wordt de ondernemers aangeboden door de VBGW en de gemeente Groningen. Bij voldoende belangstelling - en dat is minstens 50 aansluitingen - kan nu een glasvezelnet worden aangelegd.

Inmiddels hebben de eerste 20 ondernemers al ingetekend via: www.hoendiepverbindt.nl.

Er is een ‘voortrekkersgroep’ geformeerd die bestaat uit: Frits Katuin (Prokan), Willie de Groot (McDonalds), Mettinus Heerema (Heerema Vastgoed) en Joop Kruit (Kruit & Kramer). Deze groep van ondernemers ziet erop toe dat er afspraken gemaakt worden die enkel de ondernemers op het Hoendiep ten goede komen. Bovendien wordt gewerkt aan de oprichting van Coöperatie Hoendiep Verbindt. Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat gelden maximaal terugvloeien naar de leden-gebruikers.

Samenwerking met expert op gebied van glasvezelverbindingen

In OpenNet is een stabiele en betrouwbare partner gevonden om het glasvezelnetwerk daadwerkelijk actief te krijgen en te managen. Met ervaring in meerdere landen (waaronder Zweden en Oostenrijk) is OpenNet in staat om u te voorzien van een zeer stabiele internetverbinding tegen de scherpe tarieven. Voor meer informatie: www.opennetnederland.nl.

De aanbieding: glasvezel vanaf € 45,00 per maand


Ondernemer kunnen op het bedrijventerrein Hoendiep gebruik maken van de volgende aanbieding: een glasvezelaansluiting vanaf € 45,00 per maand (100 Mb up- & download) met een eenmalige investering van € 1.950,00. Indien u gebruik maakt van deze aanbieding bent u direct lid van de Coöperatie en de gelden die hierin verdiend worden vloeien uiteindelijk weer terug naar de leden! Verder zijn flexibele, kortlopende contracten een mogelijkheid (3 maanden bijvoorbeeld) en kunt u, als u uitstapt, uw lidmaatschap van de Coöperatie overdragen aan uw opvolger. Geen verloren eenmalige investering dus!

Gerelateerd Innovatie Bedrijvenvereniging WEST
Ondernemers Hoendiep: coöperatie in de maak voor uniek supersnel glasvezelnetwerk
Ondernemers Hoendiep: coöperatie in de maak voor uniek supersnel glasvezelnetwerk