Innovatie

29 AUGUSTUS 2014

Ondernemers Hoendiep krijgen mogelijk eigen Glasvezel Coöperatie

Volgende week krijgen alle ondernemers op bedrijventerrein Hoendiep vertegenwoordigers van de Vereniging Bedrijven Groningen West (VBGW) op bezoek voor een intentieverklaring over deelname aan het nieuwe glasvezelnetwerk.

“We willen hiermee zoveel mogelijk informatie van de ondernemers over de voorwaarden die zij stellen aan het nieuwe supersnelle glasvezelnetwerk op Hoendiep”, zegt Simon Leijendekker, verenigingsmanager van de VBGW. “Met deze intentieverklaring zitten zij nog nergens aan vast: iedereen beslist pas als het concrete aanbod op tafel ligt. Maar hoe meer intentieverklaringen en dus potentiële aansluitingen, hoe beter het aanbod natuurlijk.”

De mensen van VBGW proberen zoveel mogelijk condities van de ondernemers te verzamelen en leggen uit hoe de constructie van het glasvezelnetwerk in elkaar steekt. Het netwerk is eigendom van een coöperatie waar alle ondernemers lid van kunnen worden en wordt namens hen geëxploiteerd door OpenNet.

Een voor Nederland unieke constructie met grote voordelen. Allereerst de kosten: voor een bedrag vanaf 45 euro per maand en een eenmalige investering van nog geen 2.000 euro voor het fysiek aanleggen van de glasvezelaansluiting tot in het bedrijf en het lidmaatschap van de coöperatie krijgt een ondernemer een supersnelle verbinding van 100 mb. Daarnaast zijn de ondernemers zelf eigenaar van het netwerk: het kan dus niet zo maar verkocht worden aan een partij die besluit de kosten te verhogen of de service te verlagen. Maar vooral kunnen ondernemers profiteren van de voordelen die glasvezel biedt en dat wordt in toenemende mate een belangrijke vestigingsfactor.

Met de intentieverklaringen van de ondernemers en de condities die zij stellen, wordt het definitieve aanbod samengesteld. Hoe meer bedrijven aangesloten worden, hoe gunstiger het aanbod.

Ondernemers die het bezoek niet willen afwachten, kunnen ook direct hun intentie kenbaar maken via www.hoendiepverbindt.nl.

Gerelateerd Innovatie Bedrijvenvereniging WEST
Ondernemers Hoendiep krijgen mogelijk eigen Glasvezel Coöperatie
Ondernemers Hoendiep krijgen mogelijk eigen Glasvezel Coöperatie