Economie

26 NOVEMBER 2018

Onderwijs in Groningen en Commercieele Club halen banden aan

Het onderwijs doet haar uiterste best om bij de inrichting van studies en bij stages zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen en eisen van bedrijven in en om Groningen. Ondernemers zijn ook van harte welkom om met suggesties te komen voor een betere afstemming tussen het onderwijs en de wensen van de bedrijven. Deze boodschap kregen de leden van de Commercieele Club Groningen maandagavond mee tijdens een bijzonder diner bij het Noorderpoort aan de Hora Siccamasingel.

Het diner was georganiseerd om de contacten te verbeteren tussen ondernemers in Groningen, aangesloten bij de Commercieele Club Groningen, en het onderwijs: de afdelingen Gastvrijheid & Toerisme en Business & Administratie van het Noorderpoort

Volgens Corrie Eriks, directeur Noorderpoort Euroborg Gastvrijheid & Toerisme, is de tijd dat van scholen gezegd kon worden dat de opleidingen niet goed zijn afgestemd op de praktijk echt voorbij. ‘We zijn er van overtuigd: alleen samen met bedrijven kunnen we onderwijs goed vorm geven. Wij stellen samenwerking en overleg met Groningse bedrijven over onze opleidingen en stages dus buitengewoon op prijs!’, zo liet ze weten.

De leden van de Commercieele Club werden onthaald op een diner verzorgd door eerstejaars studenten van de opleiding Gastvrijheid.

Tijdens de avond werden ook voorbeelden getoond van intensieve samenwerking tussen het onderwijs en het Groningse bedrijfsleven, zoals het reclamebureau ‘Jong Belegen’ waarin senior-reclamemakers samenwerken met studenten van het Noorderpoort. Ook in een ‘Ondernemersakademie’ werken Groningse ondernemers en oud-ondernemers al nauw met elkaar samen bij het opleiden van jongeren tot ondernemer in Groningen

 

Applaus na afloop van het diner voor de eerstejaars studenten
Applaus na afloop van het diner voor de eerstejaars studenten
Gerelateerd Economie
Onderwijs in Groningen en Commercieele Club halen banden aan
Onderwijs in Groningen en Commercieele Club halen banden aan