07 JULI 2014

Ook Nederland-Argentinië op megascherm Grote Markt

Ook de halve finale van het WK voetbal, tussen Nederland en Argentinië, zal op een megascherm op de Grote Markt te zien zijn. Loco-burgemeester Roeland van der Schaaf heeft de plannen van een aantal Groninger horeca-ondernemers hiervoor goedgekeurd. Eerder organiseerden de ondernemers – verenigd in de Horeca Combinatie Groningen – ook al dergelijke voetbalfeesten rond de achtste finale tegen Mexico en de kwartfinale tegen Costa Rica. Toen werd het beide keren één groot oranje voetbalfeest. De beelden van de duizenden feestvierende Oranjefans gingen via YouTube zelfs de hele wereld over.

Loco-burgemeester Van der Schaaf verwacht dat alle horeca-ondernemers in de Groninger binnenstad ook woensdagavond weer goede zaken zullen doen. Terrassen zijn toegestaan zolang de veiligheid van de Oranjefans gewaarborgd is. Van der Schaaf: ‘Het was hier in Groningen zaterdag een fantastisch voetbalfeest. Geweldig als we woensdag weer zo’n feest beleven.’

De Grote Markt zal woensdag net als tijdens de afgelopen twee wedstrijden omgetoverd worden tot een afgesloten evenemententerrein voor maximaal 4.500 bezoekers. Het enorme tv-scherm komt voor het Stadhuis te staan. De organiserende ondernemers zorgen voor de beveiliging en de toegang. Dit om grip te houden op het aantal bezoekers. Het evenement is gratis toegankelijk.

Het evenemententerrein op de Grote Markt is vanaf ongeveer 19.00 tot een uur na de wedstrijd open voor publiek.

Gerelateerd
Ook Nederland-Argentinië op megascherm Grote Markt
Ook Nederland-Argentinië op megascherm Grote Markt