OpenStad

27 JANUARI 2016

OpenStad nu al succes; vele tientallen bedrijven doen al mee

Vele tientallen stad-Groningse bedrijven doen mee aan de eerste editie van OpenStad: een open dag voor het bedrijfsleven. Ze zetten allemaal op 19 maart hun deuren open, zodat klanten, familieleden en andere belangstellenden een kijkje in de keuken kunnen nemen. Onder de aanmeldingen zijn zowel grote als kleine bedrijven. Van het Martini Ziekenhuis, Holland Casino, de RDW, IBM en het Stadsbeheer tot Dennis Cooking Place, De Verbinding, Mediaproducts, StreamZilla en VDP Inbraakbeveiliging.

OpenStad wordt georganiseerd dóór het bedrijfsleven. Een aantal ondernemers bundelde de krachten om te laten zien dat we in Groningen trots mogen zijn op wat er hier allemaal gebeurt. Dat moet uiteindelijk leiden tot zeker honderd deelnemers en tienduizenden bezoekers in het eerste jaar. In Drenthe is de formule al een succes. Daar is de open bedrijvendag al een paar jaar een begrip en trokken afgelopen jaar 450 bedrijven zo’n 85.000 bezoekers. Daarmee is het de grootste in z’n soort van Nederland.

Of Groningen ook zoveel bezoekers zal scoren is niet te zeggen, maar de reacties op het initiatief zijn in elk geval zeer positief. De bedrijvenverenigingen VBNO, VBZO en VBGW hebben zich dan ook niet voor niets volledig achter dit plan gesteld en werven vol enthousiasme deelnemers.

Inmiddels zijn er al dik zestig aanmeldingen en hebben tientallen andere bedrijven aangegeven ook mee te willen doen. In bijvoorbeeld noordoostelijke deel van de stad zijn al vijftien deelnemers. “Dat geeft hoop voor de komende weken”, zegt Bert Oost, secretaris van bedrijvenvereniging VBNO.“We hebben nog wel even, dus ik verwacht dat het aantal nog behoorlijk oploopt.”

Volgens Oost gaat het om ‘enorm leuke bedrijven’. “Het leuke is ook dat het heel verschillende bedrijven zijn: van het Leger des Heils tot een kringloopzaak en  van een loonbedrijf (loonbedrijf Mulder) waar bezoekers de enorme machines aan het werk kunnen zien tot architectenbureau Martini Architekten. De andere deelnemers uit ‘zijn’ gebied zijn Van Dijk Tuinen, Joling Consult, Spylonb.v. Bouwmanagement en Huisvestingsadvies en KlasseStore, een winkel waar studenten van het Alfa-college werkervaring opdoen.

De organisatie gaat uit van zeker honderd deelnemers, nu een groot deel van het bedrijfsleven zich al achter OpenStad heeft geschaard. Die krijgen allemaal een vermelding in een extra editie van de papieren Groninger Ondernemers Courant. Bedrijven die zich voor 1 februari aanmelden, kunnen nog worden meegenomen in de publicaties. Natuurlijk kunnen belangstellenden ook na die datum nog inschrijven.

De organisatie hoopt dat zoveel mogelijk bedrijven mee willen doen aan OpenStad. Voor meer informatie klikt u hier: www.openstad050.nl.

Wilt u uw bedrijven ook inschrijven, klik dan hier: www.openstad050.nl/account/inschrijven/

Gerelateerd OpenStad
OpenStad nu al succes; vele tientallen bedrijven doen al mee
OpenStad nu al succes; vele tientallen bedrijven doen al mee