Economie Innovatie

01 AUGUSTUS 2019

Opvallend veel sluitingen: te veel horeca in Groningen ?

Oude Gasfabriek, Toprestaurant Alice aan de Hereweg, De Pauw in de Ebbingestraat: in korte tijd hebben bekende en gerenommeerde restaurants in Groningen hun deuren gesloten, of hebben laten weten van plan te zijn dit te gaan doen.

Deze sluitingen zijn opmerkelijk, omdat alle uitbaters van deze zaken hun sporen hebben verdiend. De recensies op de websites zijn uitstekend.

Maar toch kiest de consument kennelijk voor andere formules. De vraag is of dit van alle tijden is (‘de smaak van de consument verandert voortdurend’), of is er meer aan de hand?

Vorig jaar liet de voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Stad nog weten bezorgd te zijn over de groei van het aantal horecazaken. De Groningse horeca-ondernemers ‘vissen allemaal in dezelfde vijver en dan kunnen er zaken gaan omvallen wanneer er steeds maar nieuwe restaurants bij komen’.

De vraag is of zij gelijk heeft. Of moeten we ons geen zorgen maken, en is het van alle tijden: zaken komen, zaken gaan. Bovendien krijgt Groningen steeds meer inwoners, en gaan mensen vaker uit eten. Niks aan de hand dus.?? Wat vindt u????

Theo Mulder van De Pauw, die onlangs zijn restaurant heeft gesloten.
Theo Mulder van De Pauw, die onlangs zijn restaurant heeft gesloten.
Gerelateerd Economie Innovatie GCC
Opvallend veel sluitingen: te veel horeca in Groningen ?
Opvallend veel sluitingen: te veel horeca in Groningen ?