30 MEI 2015

Outletcentrum in hartje Groningen in pand bij Waagstraat

Groningen krijgt een outletcentrum in hartje binnenstad, bij de Waagstraat. In het vrij gekomen pand van boekhandel Scholtens Wristers wil het Amerikaanse concern TK Maxx een groot outletcentrum met roltrappen vestigen, dat een concurrent moet worden van onder meer Batavia Stad.

Een en ander meldt zaterdag het Dagblad van het Noorden. Volgens het bericht wil TK Maxx grootschalig investeren in Nederland en wil het in vier middelgrote steden in Nederland outletcentra openen: behalve in Groningen later ook in Arnhem, Enschede en Eindhoven. Die outletcentra zouden net zo groot moeten worden als Batavia Stad, Roermond en Roosendaal. TK Maxx richt zich op hetzelfde segment merkartikelen.

 

Calvin Klein en Ralph Lauren

 

TK Maxx verkoopt producten van wereldberoemde merken als Calvin Klein en Ralph Lauren rechtstreeks aan de consument: parfums, kleding, maar ook artikelen als schoenen, tassen of interieurartikelen. Kortingen kunnen oplopen tot zestig procent.

 

Volgens het Dagblad van het Noorden is er geen officiële bevestiging gekomen van het bedrijf, en heerst er radiostilte. Maar wel wordt er op de website van TK Maxx een filiaalmanager gevraagd ‘voor een nieuw te openen winkel’.

 

Wel is er een aanvraag gekomen voor een verbouwing van het momenteel leegstaande pand van de vroegere boekhandel in de Guldenstraat. Er zouden roltrappen in moeten komen, maar ook zou er een nieuw gevel moeten komen voor het pand, dat overigens een beschermde status heeft.

 

Meer nieuws over winkels in Groningen?

Wil u op de hoogte blijven van nieuws over winkelen in Groningen en ander ondernemersnieuws? "Like" dan de Groninger Ondernemers Courant

 

 

 

 

 

Gerelateerd
Outletcentrum in hartje Groningen in pand bij Waagstraat
Outletcentrum in hartje Groningen in pand bij Waagstraat