Economie

18 NOVEMBER 2014

PERSONALIA: Groningers gaan voor nieuwe uitdaging

De Groninger Ondernemers Courant is benieuwd naar wat er precies gebeurt in ondernemend Groningen. Regelmatig kiezen Groningers voor een nieuwe uitdaging. In samenwerking met de nieuwsbrief Bonen in de Pot, van communicatiespecialist Jan Boon, geven we vanaf nu regelmatig een overzicht van personalia en ondernemersnieuwtjes. De hele nieuwsbrief ‘Bonen in de Pot’ is te lezen via deze link.

George Groote verlaat na 5,5 jaar de gemeente Assen, waar hij als extern adviseur heeft gewerkt. George heeft zich de laatste jaren bezig gehouden met gebiedsontwikkeling en acquisitie. Het is nog niet bekend wat hij het komende jaar gaat doen. In ieder geval zal hij een deel van zijn tijd gaan besteden aan de Stichting Vrienden van het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG Groningen.

Bol ICT neemt PCX ICT solutions in Assen over. Door de overname vergroot Bol ICT de schaalgrootte van de organisatie aanzienlijk en dat geeft meer mogelijkheden om diepgaandere kennis op te bouwen van diverse ICT zaken. Beide bedrijven zijn sterk in netwerkonderhoud en kennen een sterke focus op klanttevredenheid. Bovendien heeft PCX een eigen reparatieafdeling van smartphones en tablets. PCX ICT Solutions zal onder eigen naam en onder leiding van André Blok als operationeel directeur actief blijven met het huidig personeel. Ook de vestiging in Assen blijft gehandhaafd.

Marc Schriemer heeft het bedrijf Leavalor opgericht. Marc verkocht eind 2013 zijn aandelen in het internetbedrijf iWink (en Kirra), dat hij zo'n tien jaar geleden met twee partners oprichtte. Met Leovalor richt Marc zich op de waardebepaling van ondernemingen. In nauwe samenwerking met een accountantskantoor ontwikkelde Leovalor een model waarmee bedrijfswaarderingen sneller, eenvoudiger en transparanter kunnen worden gemaakt. Daarnaast deelt Marc vanuit Apareto zijn ervaring in ondernemen met andere ondernemers en bedrijven in verandering. Waardevolle, no-nonsense adviezen met een pragmatisch karakter. Geen loze consultant taal, maar coaching waar de ondernemer echt iets aan heeft. Meer informatie: www.leovalor.nl en  www.apareto.nl

 

Marlon Mols is nu marketingprofessional bij Noordlease. Marlon komt van de RABO Bank Stad en Midden Groningen en Noord-Drenthe waar hij marketingcommunicatieadviseur was. Marlon studeerde aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Gerelateerd Economie
PERSONALIA: Groningers gaan voor nieuwe uitdaging
PERSONALIA: Groningers gaan voor nieuwe uitdaging