15 APRIL 2015

Primark nog dit jaar naar Groningen; 30.000 klanten per week verwacht

De gemeente Groningen is intensief bezig met het treffen van voorbereidingsmaatregelen ter gelegenheid van de komst van Primark. Het bedrijf wil zich nog dit jaar vestigen op de Westerhaven.

Naar verwachting zou Primark tussen de 30.000 en 40.000 bezoekers per week naar Groningen kunnen trekken. Het bedrijf heeft een vestiging op het oog in het winkelcentrum Westerhaven. Mocht de vestiging gerealiseerd worden, en er komen inderdaad zoveel bezoekers, dat heeft dat grote gevolgen voor de bereikbaarheid van de binnenstad van Groningen.

 

Dat er zoveel mensen komen, betekent dan dat er speciale maatregelen genomen zullen moeten worden voor de binnenstad. Zo wil de gemeente bussen gaan weren uit de binnenstad, waardoor mensen ontspannener kunnen wandelen van de Westerhaven richting Grote Markt. Daarom wil de gemeente bussen weren uit de Brugstraat en de A-straat.

 

Wethouder Joost van Keulen maakte onlangs plannen bekend voor het weren van bussen uit straten in de binnenstad. Hij vertelde dat tijdens een bijeenkomst met ondernemers over schoon transport in de binnenstad.  In het Dagblad van het Noorden van woensdag 15 april een interview met de wethouder over de plannen voor het weren van bussen uit de binnenstad.

 

Volgens de wethouder zullen de busse over enige tijd ook verdwijnen uit Oosterstraat, Gelkingestraat en de Grote Markt.

 

Wel moet de Groningse gemeenteraad zich nog uitspreken over de plannen om bussen niet meer door de binnenstad te laten rijden. Imiddels hebben ondernemers van Brugstraat en A-straat al aangegeven blij te zijn met het vertrek van bussen uit hun straten.

 

 

Meer over Primark?

Wilt u op de hoogte blijven van de komst van Primarkt? Hou dan deze Groninger Ondernemers Courant (GROC) goed in de gaten.

Ook ander nieuws over winkels in de binnenstad van Groningen, en ander bedrijfsnieuws, kunt u hier verwachten.

Volg  de GROC dan via Facebook, en u blijft helemaal bij: https://www.facebook.com/groc050

Gerelateerd
Primark nog dit jaar naar Groningen; 30.000 klanten per week verwacht
Primark nog dit jaar naar Groningen; 30.000 klanten per week verwacht