Duurzaamheid

09 OKTOBER 2018

Groningse studenten krijgen ton voor zonne-auto

De technologie in Groningen over zonne-auto’s krijgt een nieuwe impuls. Daardoor kan Groningen nog beter concurreren met (andere) technische universiteiten en hogescholen. Dat is te danken aan een subsidie van honderdduizend euro door de provincie Groningen voor de door-ontwikkelling van een zonne-auto

Een studententeam van de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen bouwt aan een zonne-auto. Daarmee willen ze meedoen aan de Bridgestone World Solar Challenge 2019 in Australië, de grootste race voor zonne-auto's ter wereld. Het team gaat rijden onder de vlag van #TopDutch, een promotiecampagne om meer internationale ondernemers naar Noord-Nederland te lokken. De provincie draagt honderdduizend euro bij aan de bouw van de zonne-auto. 

Verschillende noordelijke mbo-, hbo- en wo-kennisinstellingen en overheden werken mee aan de deelname van het #TopDutch Solar Racing Team. Daarnaast zijn er veel bedrijven in Noord-Nederland die hun kennis, expertise en productiefaciliteiten beschikbaar stellen voor het project. Kijk voor meer informatie over de acquisitiecampagne Top Dutch op www.topdutch.com of op het Twitter-account TopDutchCom.

(Foto: het team dat vorig jaar mee deed aan de competitie met de zonne-auto’s)

Gerelateerd Duurzaamheid
Groningse studenten krijgen ton voor zonne-auto
Groningse studenten krijgen ton voor zonne-auto