15 JANUARI 2015

Record aantal slaapschepen ingezet tijdens Eurosonic Noorderslag

Het Havenwezen van de gemeente Groningen heeft een stevige bijdrage geleverd aan het oplossen van een capaciteitsprobleem bij overnachtingen tijdens Eurosonic Noorderslag.. Omdat er te weinig slaapplaatsen beschikbaar zijn voor het enorme aantal bezoekers zijn er slaapschepen in gezet. Daarvan is er nu een record aantal in de Groningse binnenstad, zodat veel popliefhebbers in de binnenstad heerlijke slaappaatsen hebben.En ook nog op een boot.

Medewerkers van het Havenwezen bij Stadstoezicht hebben er voor gezorgd dat een record aantal slaapschepen in de binnenstad kon afmeren. In totaal kunnen dara maar liefst drieduizend mensen overnachten.

Omdat de stad onvoldoende hotelcapaciteit heeft, zet de organisatie van Eurosonic Noorderslag slaapschepen in.

Havenmeester Anton Drost: "Al die schepen moeten ergens afgemeerd worden. Dit betekent voor ons goed plannen welk schip waar moet liggen. We zitten qua kades nu aan de max." Dit plannen gebeurde in nauw overleg met het bedrijf Slaapschepen.nl. "De havenassistenten en brugwachters doen de communicatie met de schepen. Zij weten waar de schepen die nog moeten komen zich bevinden. We volgen ze via het beeldscherm. Het is voor ons veel telefoon- en verkeerswerk."

Plaatje

Anton becijferde dat 21 grote en kleine passagiersschepen naar Groningen varen. Daarnaast worden nog 21 slaapschepen ingezet die al in de stad waren voor overwintering. De schepen hebben samen een totale lengte van drie kilometer, de langste is 110 meter. "De meeste liggen in het Eemskanaal en het Verbindingskanaal. Straks komen in totaal zes mooie schepen te liggen bij het Groninger Museum. Dat laatste doen we bewust voor het plaatje. Mensen die uit de trein komen, krijgen zo een prachtige indruk van Groningen."

Er liggen ook veel boten in de Oosterhaven en bij het Hoge en Lage der A.

(Bron: Intranet, gemeente Groningen)

 

Gerelateerd
Record aantal slaapschepen ingezet tijdens Eurosonic Noorderslag
Record aantal slaapschepen ingezet tijdens Eurosonic Noorderslag