Leefbaarheid

12 SEPTEMBER 2014

Reitdiephaven is zondag startpunt Grachtenparade

Ook het Reitdiep, de historische verbinding tussen Stad en de Waddenzee, maakt deel uit van de diverse onderdelen van het Grachtenfestijn op 12, 13 en 14 september. Zondag 14 september gaat de Grachtenparade van start in Reitdiephaven. De ondernemers organiseren rondom de start vanaf 11.00 uur een spetterend festijn om en in de jachthaven.

Kina Kruithof, woordvoerder namens de ondernemers: “Vorig jaar hebben we ook meegedaan en toen zag het hier zwart van de mensen en natuurlijk van de bootjes. Ook dit jaar pakken we groots uit. Naast een braderie en allerlei acties in de winkels hebben we onder meer een palingrokerij en allerlei andere hapjes, er is een grote draaimolen voor de kinderen en iedereen kan het water op in van die grote waterballen waar je zelf in loopt. Het wordt echt een feestje op en om het water.” De activiteiten maken deel uit van het gezamenlijke marketingplan van Reitdiephaven en worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de VBGW-gelden van Het Fonds Ondernemend Groningen.

Ook GCC steunt het Grachtenfestijn met Fondsgelden, om dit maritieme feest een prima visitekaartje is van de mooie binnenstad. Niet alleen op, maar ook aan het water in de binnenstad vindt een heel scala aan festiviteiten plaats. Heel veel muziek natuurlijk, onder andere aan de Turfsingel bij De Toeter, op de MS Ludina en bij het Schouwburgcafé, en bij de Oosterhaven, bij Peter Pan en De Kleine Heerlijkheid. Ook het Ebbingekwartier pakt uit tijdens het Grachtenfestijn, met een Duurzaamheidsmarkt, beachvolleybal, het Open NK Flairbartending en een buurtfeest.

En dit alles rondom de fraaie boten en schepen die deelnemen aan de historische vaartocht en de grachtenparade in de Diepenring. Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Grachtenfestijn, het hele programma is te vinden op www.grachtenfestijn.nl.

Gerelateerd Leefbaarheid Bedrijvenvereniging WEST GCC
Reitdiephaven is zondag startpunt Grachtenparade
Reitdiephaven is zondag startpunt Grachtenparade