Economie Innovatie

10 JANUARI 2020

Restaurant van Hotel Prinsenhof wordt ‘Restaurant Nassau’

Het fine-dining restaurant van Hotel Prinsenhof aan het Martinikerkhof wijzigt per dinsdag 14 januari aanstaande haar naam in ‘Restaurant Nassau’. Volgens het bedrijf had het restaurant sinds de opening niet een echte naam gekregen, en is het altijd een onderbelicht onderdeel van het hotel gebleven.

Hotel Prinsenhof beschikt naast 34 hotelkamers over twee hoogwaardige restaurantconcepten. Brasserie Grand Café, gelegen in de oude kloosterkerk, heeft een goede reputatie opgebouwd in de stad. Het fine-dining restaurant dat, enigszins verborgen, gelegen is in een zijvleugel van het monumentale gebouw heeft echter nooit volledig in de schijnwerpers gestaan.

Mede omdat het sinds de opening niet een echte naam heeft gekregen, is het altijd een onderbelicht onderdeel van het hotel gebleven. Een onderdeel dat, vinden de eigenaren, meer aandacht verdient.  

Algemeen directeur Wessel Zijp en hoteldirecteur Johannes Jacobs hebben daarom besloten om in het nieuwe jaar het restaurant in een nieuwe jas te steken. Er is daarom geïnvesteerd in de verbetering van het comfort en de beleving van haar gasten. Het restaurant heeft een eigen logo en huisstijl gekregen en het interieur is volledig vernieuwd. Zo is er onder andere nieuw meubilair geplaatst, is de verlichting sterk verbeterd en is er sfeervolle raambekleding opgehangen.

Prinsen van Nassau
De zoektocht naar een nieuwe naam heeft veel tijd in beslag genomen. Uiteindelijk heeft de rijke historie een doorslaggevende rol gespeeld. Namelijk, tussen 1594 en 1795 (ruim 200 jaar!) woonden de Prinsen van Nassau in het Prinsenhof, één van de best bewaarde monumentale panden van Groningen. De oude statieslaapkamer van deze Prinsen bevond zich in de zijvleugel van het gebouw. In deze zijvleugel is het restaurant vandaag gevestigd. 'Dit, tezamen met de recente bezoeken van de koninklijke familie aan Hotel Prinsenhof maakt ons trots dat wij de vroegere bewoners eer aan doen met de nieuwe naam: Restaurant Nassau', aldus het bedrijf.

Gerelateerd Economie Innovatie GCC
Restaurant van Hotel Prinsenhof  wordt ‘Restaurant Nassau’
Restaurant van Hotel Prinsenhof  wordt ‘Restaurant Nassau’