Economie Innovatie

20 FEBRUARI 2015

Robin Balser wint de Anner Award als beste studentondernemer

Robin Balser heeft donderdagavond de Anner Award gewonnen. Dit is een prijs voor de beste studentondernemer. Balser won de prijs met zijn bedrijf Darpdecade.

De finale vond donderdag voor de vierde keer plaats in de Nieuwe Kerk in Groningen. De prijs is een eerbetoon aan Anner van der Mheen, die in 2011 overleed. De genomineerden moesten in een pitch van drie minuten de jury overtuigen waarom zij er met de prijs vandoor zouden moeten gaan. Na de pitch bleven er drie finalisten over.

Balser heeft een App ontwikkeld waarmee je via je telefoon kleding kunt ruilen. Volgens de jury heeft Balser een tomeloze energie en ook gelooft de jury in zijn ondernemerseigenschappen. Hij won een Award, een kantoorruimte en 1000 euro.

Robin Balser is 24 jaar en heeft een Duits-Indische afkomst. Volgens de site van de Anner Award heeft hij een echte ondernemersgeest en is hij altijd bezig met ondernemen. Balser begon al jong met het verkopen van walnoten in zijn buurt. “Robin is een ondernemer die innovatief, vernieuwend en kan vooral huidige processen ontwrichten met zijn spirituele Indiase roots”, zo valt er te lezen op de site. “Robin is oprichter van ConTribute Kenya, waarbij hij anderen helpt en ondersteunt op gebied van educatie. Robin heeft al veel geleerd op gebied van ondernemerschap in verschillende culturen; Estononian Mafia, Silicon Roundabout en Silicon Valley. Met zijn nieuwe startup Darpdecade waarbij je kleding kunt ruilen via een app, vergelijkbaar met Tinder probeert hij de Anner Award binnen te slepen!”
 

Gerelateerd Economie Innovatie
Robin Balser wint de Anner Award als beste studentondernemer
Robin Balser wint de Anner Award als beste studentondernemer