Economie

12 SEPTEMBER 2017

Rondvlucht voor Groninger ondernemers-bestuurders

Jarenlang hebben ze zich verdienstelijk gemaakt voor de Groningse economie. Maar onlangs namen ze afscheid: Henk Bos als voorzitter van bedrijvenvereniging VBZO, en Jacob Emmelkamp, voorzitter van de ‘Koepel Economische agenda’. Als dank voor hun verdiensten voor de Groningse economie kregen ze een rondvlucht boven Groningen aangeboden, de stad en provincie waar ze jarenlang actief voor waren.

Jacob Emmelkamp (70) is drie jaar voorzitter geweest van “De Koepel Economische Agenda”, een orgaan waarin ondernemers,  (gemeentelijke-) overheid en onderwijs regulier overleggen. Eerder was Emmelkamp jarenlang voorzitter van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland en eigenaar de Groningse verffabriek Nelf.

Henk Bos is 12,5 jaar voorzitter geweest van de VBZO en nam in juni afscheid van zijn vereniging. Bos heeft een nieuwe functie aanvaard in Apeldoorn. Bos heeft een stimulerende rol gespeeld bij het bevorderen van het overleg tussen alle Groningse bedrijvenverenigingen.

Volgens Berjo Wortmann, interim-voorzitter van ‘De Koepel’, hadden de twee wel een afscheidscadeautje verdiend. ‘Ze vertrokken in het vliegtuigje vanaf Hoogeveen. Vervolgens mochten ze zelf aangeven waar ze wilden vliegen, bijvoorbeeld bij het huis waar ze geboren waren of bij de plek waar ze werkzaam waren. Het werd een prachtige vlucht!Vanuit de lucht konden ze goed zien dat er de afgelopen jaren veel is bereikt in Groningen. Maar ook dat er nog veel ruimte is om nieuwe dingen te ondernemen’, aldus Berjo Wortmann.

Gerelateerd Economie
Rondvlucht voor Groninger ondernemers-bestuurders
Rondvlucht voor Groninger ondernemers-bestuurders