12 MEI 2015

Simsalabim: al 15 jaar in de leukste winkelstraat van Nederland

Simsalabim in de Folkingestraat bestaat 15 jaar en viert dat komende vrijdag 15 mei met een spetterend mode- en muziekfeest in Huize Maas. Deze winkel met eigenwijze stijlvolle alternatieve kleding is een van die zelfstandige bijzondere winkels die samen de Folkingestraat de titel leukste winkelstraat van Nederland hebben opgeleverd. Een titel waar de eigenaren Erna Schuttert (foto midden) en Hans Helmerhorst trots op zijn en wat hun feest vrijdag nog meer luister zal bijzetten.

Sinds Simsalabim zich in de Folkingestraat vestigde, 15 jaar geleden, zijn er natuurlijk allerlei veranderingen geweest in de straat. Maar dat wat de straat zo bijzonder maakt is hetzelfde gebleven, zegt Erna. “Het is de combinatie van de knusse winkeltjes met het bijzondere aanbod en de zelfstandige ondernemers die hun hart en ziel in de zaak leggen die het unieke karakter van de Folkingestraat bepaalt.” “Niet voor niets staat de Folkingestraat als sinds jaar en dag bekend als verrassende winkelstraat”, vult Hans aan. “Daarom is het zo belangrijk dat er hier, maar ook in andere winkelstraten, zelfstandige winkeliers zijn die echt iets bijzonders te bieden hebben, anders dan de ketens die men in elke stad vindt. Wij horen dat ook van onze klanten uit andere steden dan Groningen: die komen speciaal voor de unieke karakteristieke winkeltjes naar de Folkingestraat.”

Want het zijn bij uitstek de zelfstandige ondernemers die de smaakmakers van een winkelstraat zijn. “Dat zijn ondernemers die zich betrokken voelen bij hun klanten en waarmee de klanten ook een echte band hebben opgebouwd in de loop der jaren. Wij hebben een hele brede en trouwe klantenkring: jongens en meiden die hier als punker van 16 kwamen en nu nog steeds hier hun speciale kleding kopen - misschien net iets netter - of vrouwen die zelf komen winkelen en nu ook hun dochter meenemen voor een leuke vintagejurk met petticoat bijvoorbeeld. Kwaliteit, service en betrokkenheid, zodat mensen zich welkom en gehoord voelen: dat is altijd belangrijk geweest, maar zeker nu, in deze online-tijd. Wij hebben ook een webshop en die loopt prima, maar het is juist de combinatie die je sterk maakt”, aldus Erna.

Groot gezamenlijk feest in Huize Maas

Daarom ook viert Simsalabim haar 15-jarige jubileum samen met andere zelfstandige ondernemers uit de binnenstad. “Hoofdact is de spectaculaire Simsalabim modeshow, waarin alle stijlen aan bod zullen komen van rock-‘n-roll, vintage tot steampunk zeg maar, en daar werken Kapsalon Kapsoones, Kinki Kappers, de Schoenenfabriek, een kapster van Jottem, visagisten en haarstylisten aan mee. En dan zijn er diverse dansshows, zoals de rock-’n-roll dansshow van Let’s Swing, die natuurlijk onze kleding draagt, Chica’s Hoelahoepact door een oud-stagiaire van ons en de slotact zijn de Burlesque Showgirls van Ad Dance. De gevarieerde muziek, verzorgt door de dj’s van Crème Brûlée zorgen voor een verrassende avond. De samenwerking heeft een heel positief effect; omdat iedereen zijn eigen netwerk inbrengt, bied het de mogelijkheid tot interessante ontmoetingen.” En uiteraard een heel leuk feest, waar alle klanten en andere geïnteresseerden welkom zijn: vrijdag 15 mei om 20.00 uur in Huize Maas en de toegang is gratis. Zie ook: www.simsalabimwebshop.com

(foto John van Os)

Gerelateerd
Simsalabim: al 15 jaar in de leukste winkelstraat van Nederland
Simsalabim: al 15 jaar in de leukste winkelstraat van Nederland