Campus Groningen

08 NOVEMBER 2019

Skills Lab van Verpleegkunde en Gezondheidsstudies met Suzy in de hoofdrol bij Campus Café

Digitalisering is zeker in de zorg niet meer weg te denken. Het skills lab van de opleidingen Verpleegkunde en Gezondheidsstudies van de Hanzehogeschool laat dit goed zien. Bezoekers van het Campus Café Healthy Ageing Campus kregen hier gister een enthousiaste rondleiding door docent Gertie Jonker in het Wiebenga nabij het Bernoulliplein.

Gertie Jonker, docent bij de opleiding HBV-Verpleegkunde aan de Hanzehogeschool, vertelt enthousiast en bevlogen over de mogelijkheden die het skills lab Critical Care biedt. En met haar achtergrond als IC-verpleegkundige weet ze hoe hectisch de praktijk kan zijn als een patiënt in kritieke toestand raakt. In zo’n geval is niets doen geen optie, zo houdt ze haar gehoor voor.

Suzy is de stille, enigszins verontrustende hoofdpersoon van deze rondleiding. Zij is de zeer geavanceerde oefenpop waarmee studenten in het skills lab van het Wiebenga oefenen. Een dure dame met veel mogelijkheden, zo omschrijft Gertie Jonker haar. Met behulp van de uitgebreide ict waarmee de simulatiepop is uitgerust, kan bijna iedere casus nagebootst worden en zo een bijna levensechte noodsituatie creëren. “Ik kan de situatie van de patiënt a la minuut veranderen en zo reageren op de interventie van de student. Want daar gaat het om in het skills lab: je bent in het nu, niet op papier aan het werk, je moet nú hardop zeggen wat je denkt en waarom je dat denkt en waarom je doet wat je doet. Dat is ook mede de reden dat veel studenten deze minor kiezen: je leert hier niet alleen de situatie inschatten, maar vooral ook snel en to the point communiceren. Zo kunnen we hier binnenschools een bijna live-situatie nabootsen”, aldus Gertie Jonker.

Save the date: 12 december Campus Kerstborrel
Zoals gebruikelijk leverde ook deze editie van het Campus Café een mooi kijkje achter de schermen op bij een bedrijf of kennisinstelling op de Campus. Het Campus Café wordt twee maal per jaar georganiseerd door het Campusmanagement, zowel op Zernike Campus als op de Healthy Ageing Campus, voor alle mensen die op de campus werken, studeren of er op een andere manier bij betrokken zijn. Je treft hier je partners uit de kennisinstellingen, het bedrijfsleven en het campusmanagement. Op 12 december a.s. is het laatste Campus Café de traditionele Kerst-borrel, die dit jaar op de Zernike Campus plaatsvindt. Hou de website van Campus Groningen in de gaten voor nadere informatie!

Gerelateerd Campus Groningen
Skills Lab van Verpleegkunde en Gezondheidsstudies met Suzy in de hoofdrol bij Campus Café
Skills Lab van Verpleegkunde en Gezondheidsstudies met Suzy in de hoofdrol bij Campus Café