27 NOVEMBER 2014

Slim plannen bij ombouw Zuidelijke Ringweg? Denk ook aan parkeermogelijkheid op grote Simmerenterrein!

In Groningen is een zeer groot parkeerterrein beschikbaar voor automobilisten afkomstig uit de richtingen Assen en Emmen/Gieten. Deze hoeven straks niet meer via de zuidelijke ringweg te rijden, maar kunnen dan via de verdubbelde N33 naar de A7 bij Noordbroek, en zo via de oostelijke ringweg naar Groningen. Op het Simmerenterrein kunnen ze dan uitstekend parkeren, en vervolgens met de bus of per fiets de binnenstad in.

Dat meldt de Vereniging Bedrijven Noord-Oost (VBNO) op haar website. Volgens de VBNO is het straks bij de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg van groot belang om slim te plannen en automobilisten alternatieven aan te bieden, en dan is het jammer wanneer men het Simmerenterrein over het hoofd ziet. Dat terrein zou in principe zeer geschikt kunnen zijn, maar wel moet eerst de uitslag van een bodemonderzoek dat onlangs is gestart worden afgewacht.

 

Hieronder het artikel van de VBNO:

 

"Met het plaatsen van haar handtekening onder het Tracébesluit heeft minister Melanie Schultz van Haegen maandag 29 september 2014 het sein voor de ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen op groen gezet. Het project zal eind 2014 of begin 2015 worden aanbesteed. Daarna gaat de zuidelijke ringweg over een afstand van 12 kilometer op de schop. Ook de aansluiting van de ringweg op de A28 van en naar Assen wordt daarbij aangepakt. Voor de ombouw van de zuidelijke ringweg en een pakket aanvullende maatregelen in omringende stadswijken is een budget beschikbaar van 693 miljoen euro (prijspeil 2014). Meer informatie hierover vindt u op de website www.aanpakringzuid.nl.
 

 

Dit is een belangrijke stap naar een volwassen ringwegenstelsel voor Groningen. De uitvoering heeft nog vele haken en ogen. Slim plannen moet de automobilist tijdens de ombouw alternatieven bieden.

 

 

Een slim alternatief is in onze ogen het afleiden van het verkeer uit de richtingen Assen en Emmen/Gieten via de verdubbelde N33 naar de A7 bij Noordbroek waarvoor de minister op dezelfde dag de openingshandeling verrichtte. Dit alternatief is nu al beschikbaar dus. Jammer is dat bij de slimme planning nog steeds geen aandacht wordt geschonken aan de mogelijkheden van rijden via oostelijke ring, parkeren op het Simmerenterrein en per bus dan wel per fiets naar de stad.

 

Dat kan en moet beter vindt de VBNO. Er ligt nog steeds het aanbod van VBNO-lid Gjaltema voor een fietsbrug aan de busbaan naar Kardinge. En met een beetje goede wil is het Simmerenterrein zeer goed geschikt te maken voor het parkeren van een hele grote hoeveelheid auto's. Met de fietsbrug en het openbaar vervoer direct naast de deur is het transport naar en van de stad gelijk goed geregeld."

Gerelateerd
Slim plannen bij ombouw Zuidelijke Ringweg? Denk ook aan parkeermogelijkheid op grote Simmerenterrein!
Slim plannen bij ombouw Zuidelijke Ringweg? Denk ook aan parkeermogelijkheid op grote Simmerenterrein!