Economie

11 JUNI 2018

Spellenzaak Wirwar in Groningen levert duízenden spelletjes

Bang voor concurrentie van digitale games is ze helemaal niet. Integendeel: mede dankzij de game-industrie is er nu ook weer veel belangstelling voor de ‘ouderwetse’ gezelschapsspelletjes. Dat merkt eigenaresse Kim Hoetjes van spellen- en puzzelzaak Wirwar in de Oude Kijk in ’t Jatstraat.

Dat is dé speciaalzaak voor spellen en spelletjes in alle soorten en maten in Groningen. In het blad CityScoop, een uitgave van de Groningen City Club, een interview met Kim Hoetjes.

Hoetjes is sinds 2015 eigenaresse van Wirwar Spellen en Puzzels. Aanvankelijk had ze de zaak samen met haar voorgangster, Willeke Christiaans, maar sinds zij met pensioen is drijft Kim de zaak met haar man, Eelco Hoetjes. Maar wél met steun van twee geïnspireerde medewerkers die al vele jaren bij Wirwar werken met een schat aan kennis en ervaring waar Kim Hoetjes dankbaar gebruik van maakt.

De Oude Kijk in ‘t Jatstraat is één van die winkelstraten in de Groningse binnenstad waar het winkelen een avontuur is, met bedrijven van vaak zelfstandig ondernemers die zeer bijzondere producten verkopen. Het verkopen van spellen en puzzels is ook zo’n specialisme waar mensen vanuit het hele Noorden op af komen. Het zijn de winkels die zorgen voor de broodnodige kleur en smaak aan de binnenstad van Groningen.

‘Dat ik eigenaar ben geworden van spellen- en puzzelzaak Wirwar in de Oude Kijk in ’t Jatstraat is nog véel leuker gebleken dan ik had verwacht. Ik dacht: “als ik de winkel heb overgenomen, ga ik de administratie doen, leiding geven en inkopen doen”. Maar achteraf vind ik de winkel en het contact met de klanten juist de leukste kant van mijn werk. Maar: wij hebben dan ook de allerleukste klanten. Mensen komen hier blij naar binnen, en gaan ook blij weer weg’.

 

Gerelateerd Economie GCC
Spellenzaak Wirwar in Groningen levert duízenden spelletjes
Spellenzaak Wirwar in Groningen levert duízenden spelletjes