Leefbaarheid

14 NOVEMBER 2018

Sportcentrum Europapark geopend en start aanleg Helperpark

Rob Schuur, voorzitter van het College van Bestuur van Noorderpoort, en wethouder Paul de Rook hebben vanmiddag het Sportcentrum Europapark officieel geopend. Het prachtige sportcentrum aan de Duinkerkenstraat krijgt bovendien een mooie groene omgeving die uitnodigt om ook in de buitenlucht te sporten en te bewegen. Dit Helperpark wordt volgens wethouder Roeland van der Schaaf, die het startsein gaf voor de aanleg van het park, de kers op de taart van deze nieuwe uitbreiding van het Europapark.

Het Sportcentrum Europapark is eigendom van de gemeente en wordt overdag gebruikt door het Noorderpoort voor alle bewegingsactiviteiten voor studenten. ‘s Avonds en in het weekend kunnen ook sportverenigingen en recreanten er terecht. Het pand beschikt onder meer over een sporthal, een danszaal, een dojo voor vechtsporten en diverse leslokalen. Ook buiten komen diverse faciliteiten om sport en bewegen te stimuleren, wat nog eens versterkt moet worden door het nieuwe Helperpark om zo de ambities van gemeente en opleidingen voor een vitale stad te ondersteunen.

Met de opening van het Sportcentrum krijgt het Europapark, ooit vooral opgezet als kantorenlocatie, meer en meer een gemengd karakter. Noorderpooort heeft de afgelopen jaren een groot deel van zijn opleidingen geconcentreerd op Europapark en ook het Alfa-college is sterk vertegenwoordigd. Daarnaast is er veel woningbouw gerealiseerd, met recentelijk onder meer de Leyhoeve.

Gerelateerd Leefbaarheid
Sportcentrum Europapark geopend en start aanleg Helperpark
Sportcentrum Europapark geopend en start aanleg Helperpark