Economie Leefbaarheid

17 NOVEMBER 2014

Sprekersevent TEDx biedt inspirerend programma

Zou je 200 willen worden als je 20 uur per dag zou slapen? Wil je op een andere planeet wonen? En wat is het meest uitgeoefende beroep over 100 jaar? Deze en nog 15 andere vragen komen aanstaande donderdag aan bod tijdens TEDxGroningen. Een onafhankelijk, georganiseerd TEDx evenement voor het verspreiden van ideeën die het waard zijn om te delen.

Zo’n 350 geselecteerde gasten mogen donderdag aanwezig zijn bij TEDxGroningen, dat vanaf half 1 plaatsvind in de Stadsschouwburg. Het precieze programma is nog geheim, pas in de zaal weten ze wie de sprekers zijn. Het gaat volgens TEDx om 18 inspirerende sprekers en 1 verrassende artiest die voor een groot deel komen uit Noord-Nederland. Maar er zijn ook sprekers uit Amerika, Japan, London, België en Ghana.

Voor, tijdens en na TEDxGroningen draait alles om het delen van ideeën en het creëren van ontmoetingen. Daarbij focust TEDxGroningen zich op een grote diversiteit van (lokale) sprekers en gasten en het verbinden van die mensen en hun ideeën. De organisatie ging de straat op met verschillende vragen, die input vormen voor de sprekers.

TED is een non-profit organisatie die zich richt op de ‘verspreiding van goede ideeën.’ TED begon ongeveer 30 jaar geleden als vierdaagse conferentie in Californië en is nu uitgegroeid tot een organisatie die innovatieve ideeën ondersteunt met allerlei initiatieven. Op de twee jaarlijkse TED-congressen worden ‘s werelds belangrijkste denkers en doeners uitgenodigd om achttien minuten lang te spreken over diverse onderwerpen.

In het kader van de ‘verspreiding van goede ideeën’ biedt TEDx lokale, onafhankelijk georganiseerde evenementen. Die TEDx-bijeenkomsten worden georganiseerd door lokale initiatiefnemers.

Gerelateerd Economie Leefbaarheid
Sprekersevent TEDx biedt inspirerend programma
Sprekersevent TEDx biedt inspirerend programma