21 OKTOBER 2014

Stadskracht op OOGTV: programma voor innovatie en ondernemerschap in Groningen

Onder de titel ‘Stadskracht’ zendt OOGTV dinsdag 21 oktober de tweede aflevering uit van een nieuwe serie over innovatie en ondernemerschap in Groningen. In deze aflevering zien we bijvoorbeeld Joanna Schouten van TOET die van haar hobby haar werk heeft gemaakt, komen we erachter hoe het is om als student een succesvolle onderneming te runnen en komt een ondernemer aan het woord die met zijn bedrijf slechte tijden heeft meegemaakt.

Het programma brengt talloze, mooie voorbeelden van innovatie en (jong) ondernemerschap in Groningen in beeld. Er gebeurt in Groningen namelijk veel op dit gebied, meer dan je zou verwachten. Het nieuwe programma Stadskracht brengt pareltjes van de Groningse economie in beeld en zet mensen aan tot eigen ondernemerschap. Het programma biedt een podium aan jonge ondernemers met innovatieve ideeën en activiteiten. Zichtbaar wordt wat Groningse ondernemers in huis hebben en wat Groningen aan ondernemers allemaal biedt in de vorm van ondersteuning en begeleiding, broedplaatsen en werkplekken. Zodat mensen met innovatieve ideeën hun weg vinden in het opzetten van een eigen bedrijf.

Stadskracht stimuleert en prikkelt. Meer informatie over het starten van een eigen bedrijf, werkplekken en broedplaatsen, interviews met jonge ondernemers en een agenda met activiteiten, is geplaatst op de site www.cityoftalent.nl/ondernemerschap.

Innovatie wordt gezien als dé motor van de economie. Groningen is – met zijn kennisinstellingen en jong talent- van oudsher een innovatieve stad. Op het gebied van onderzoek, innovatie en ondernemerschap loopt Groningen voorop. Met ruimte voor talent, ruimte om te werken, te groeien en te ontwikkelen. Maar wie zijn die innovatieve en ondernemende mensen in de City of Talent?

Het programma Stadskracht is een initiatief van de gemeente Groningen en komt tot stand in samenwerking met verschillende organisaties en ondernemers in de stad. De uitzending begint om 17.40 op OOG TV (kanaal 40 op Ziggo) en daarna doorlopend de hele avond. Vervolgens is er iedere 2 weken een nieuwe aflevering.

 

Gerelateerd
Stadskracht op OOGTV: programma voor innovatie en ondernemerschap in Groningen
Stadskracht op OOGTV: programma voor innovatie en ondernemerschap in Groningen