13 MEI 2015

“Startup Weekend Groningen gaat over alles wat met eten te maken heeft”

In Groningen schieten ze als paddenstoelen uit de grond; beginnende eet- en drinktentjes met allemaal een heel eigen concept. Daarom, goed nieuws voor de zogenoemde ondernemende ‘foodies’: het Startup Weekend Groningen staat helemaal in het teken van voedsel. 

Het Startup Weekend Groningen is een 54-uur durend evenement waar ontwikkelaars, ontwerpers, marketeers en start-ups bij elkaar komen om nieuwe producten of ideeën te lanceren.

Dit jaar wordt voor het eerst, naast het hoofdevent in november, een nieuwe weekend gelanceerd dat volledig in het teken zal staan van eten. Van verpakking tot voedseltransport en van ’s werelds beste hamburgers tot het eten van ogenschijnlijke onmogelijke producten.

Tijdens het weekend is er de mogelijkheid om op vrijdag je eigen ideeën te pitchen . Op zaterdag en zondag gaat men in teams aan de slag om de nieuwe plannen uit te werken. Alle ideeën worden uiteindelijke zondagavond voor een vakjury gepresenteerd.

Ondernemers en techneuten

De deelnemers van de Startup Weekenden bestaan over het algemeen voor de helft uit mensen met een technische achtergrond en voor de helft uit ondernemers. Het culinaire gedeelte is in handen van onder andere de Groningse kok Dennis Klompsma van restaurant Garnwerd aan zee.

Het weekend is voor iedereen toegankelijk en meer informatie is te vinden via Facebook en Twitter.

Gerelateerd
“Startup Weekend Groningen gaat over alles wat met eten te maken heeft”
“Startup Weekend Groningen gaat over alles wat met eten te maken heeft”