Leefbaarheid

13 MAART 2018

Studenten Alfa-college naar finales landelijke vakwedstrijden

Donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 maart vinden de (halve) finales van Skills Heroes - vakwedstrijden in het mbo – plaats. Zeven studenten van het Alfa-college mogen hier hun opleiding vertegenwoordigen. 

“Dat gaat zeker spannend worden! Ik wil graag winnen, maar ik doe mee omdat ik het gewoon superleuk vind om te doen,” vertelt Bas Jonker, student Kok. “Mijn passie voor koken begon op mijn tiende. Toen stond ik tijdens de feestdagen altijd met mijn moeder en tante in de keuken. Ik kan er heel veel van mijn creativiteit in kwijt.”

Net als Merlijn de Witte, Meliantha Zandbergen, Joyce Wezeman en Maurijn Hermens werd Bas tijdens de kwalificatieronde van Skills Heroes geselecteerd voor de finale. “Het is bijna zover, dus ik ben nog even druk aan het voorbereiden.” Wijs, want elke finalewedstrijd duurt van donderdag t/m zaterdagochtend, tweeënhalve dag maar liefst! De finales van onze studenten vinden plaats in de IJsselhallen in Zwolle en op het ROC van Twente in Hengelo. Op zaterdagavond is de prijsuitreiking.

Halve finales
Ook vinden er op 15 en 16 maart nog halve finales plaats. Hier doen twee studenten van Alfa-college aan mee: Maartje Broerken en Maurice Benink. Onder begeleiding van een docent bereidt Maartje zich voor. “Het is voor mij echt een uitdaging. Ik weet niet wat het niveau is van de andere deelnemers, dus dat is spannend. Maar ik heb er heel veel zin in!”

Kweekvijver talent
Skills Heroes organiseert bijna zestig finales waar 650 talentvolle mbo-studenten strijden om de titel ‘beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw of vakteam 2018’. Daarmee is Skills The Finals een belangrijke kweekvijver van jonge talenten voor de arbeidsmarkt.

 

Gerelateerd Leefbaarheid
Studenten Alfa-college naar finales landelijke vakwedstrijden
Studenten Alfa-college naar finales landelijke vakwedstrijden