Economie

04 FEBRUARI 2015

Studenten Noorderpoort trakteren burgemeester Den Oudsten op taart

Studenten van Noorderpoort Gastvrijheid & Toerisme hebben een welkomsttaart overhandigd aan burgemeester Peter den Oudsten. Hiermee feliciteerden de studenten Den Oudsten met zijn eerste maand als burgemeester van de stad Groningen

De taart is gebakken door studenten die afkomstig zijn van de opleiding Banketbakker aan Noorderpoort Gastvrijheid & Toerisme. In hun taart hebben zij gebruik gemaakt van smaakvolle Groningse ingrediënten. De taart geldt ook als uitnodiging voor de burgemeester om kennis te maken met het onderwijs van Noorderpoort en om de betekenis van deze ROC voor de Stad en regio te ervaren.

De taart werd door burgemeester Den Oudsten goed ontvangen. Niet alleen vond hij de taart erg lekker, ook heeft hij toegezegd om onder andere de opleiding Banketbakker persoonlijk te bezoeken om het vakmanschap van Noorderpoort met eigen ogen te bekijken.

Werkvloer van de samenleving

Peter den Oudsten is sinds 1 januari 2015 burgemeester van de stad Groningen. Hiermee neemt hij het stokje over van Ruud Vreeman die de honneurs waarnam nadat Peter Rehwinkel in november 2013 vroegtijdig opgestapte.

Tijdens zijn officiële installatie op 7 januari noemde burgemeester Den Oudsten dat hij graag de ‘werkvloer van de samenleving’ opzoekt. Noorderpoort voelt zich een beetje de werkvloer van de samenleving, aangezien de ROC in de volle breedte mbo opleidingen en educatietrajecten aanbiedt voor een groot deel van de inwoners van Groningen.

 

Gerelateerd Economie
Studenten Noorderpoort trakteren burgemeester Den Oudsten op taart
Studenten Noorderpoort trakteren burgemeester Den Oudsten op taart