Campus Groningen

16 NOVEMBER 2018

Eerste studenten vergapen zich aan bijzonder gebouw Bytesnet op Zernike

De verf was nog nat, de champagnekurken lagen nog in de hoek en minister Ingrid van Engelshoven had amper de hielen gelicht. Maar Bytesnet - het opmerkelijke nieuwe datacenter op de Zernike Campus - wilde studenten zo snel mogelijk binnen halen en daar maakten ze nieuwsgierig en snel na de officiële opening gebruik van.

Binnen 24 uur na de feestelijke opening vonden zo'n dertig internationale studenten van de Minor IT Management van het Instituut voor Communicatie, Media & IT de weg richting De Bunders, achter op het Zernike park.

‘En de uitstraling van het gebouw werkt, want zelfs deze buitenlandse studenten waren op de hoogte van het fraaie gebouw met de bijzondere uitstraling’, aldus de begeleidende docent Bas Baalmans van de Hanzehogeschool.

Baalmans was ook de initiator van het bezoek. ‘Niet zo lang geleden was ik op bezoek hier bij Bytesnet. Toen nog een grote bouwput, maar het verhaal van directeur Peter de Jong was dermate aanstekelijk dat ik al wel om was. Ik vind het als docent belangrijk studenten de collegezalen uit te halen en de bedrijven in te brengen. Daar doen ze zoveel meer ervaringen op. Bytesnet is dan ook een prachtige win-win: enerzijds de mogelijkheid om een college te geven op een plek met alle multimedia mogelijkheden en anderzijds een rondleiding door een fascinerend bedrijf dat op een steenworp afstand ligt.’ 

Bytesnet is uniek door de combinatie.  Het datacenter dat hermetisch afgesloten is zoals we gewend zijn en het zogenaamde ‘datalab’. Dat is een open ruimte bedoeld als ontmoetingsplek voor studenten en bedrijven, om gezamenlijk te werken aan data gerelateerde onderwerpen en  uitgerust met een auditorium dat zich leent voor een interactief college. 

Aan het einde van de ochtend bleek iedereen tevreden. Bytesnet omdat het al op de eerste echte werkdag de gewenste studenten over de vloer had. Docent Baalmans van de Hanzehogeschool bleek content met de entourage en alle bijbehorende mogelijkheden. En de studenten gaven aan de combinatie van bedrijfsbezoek met college en projectmatig werken zeer te waarderen.

 

Gerelateerd Campus Groningen Bedrijvenvereniging WEST
Eerste studenten vergapen zich aan bijzonder gebouw Bytesnet op Zernike
Eerste studenten vergapen zich aan bijzonder gebouw Bytesnet op Zernike