08 SEPTEMBER 2014

Swingendste winkels van Nederland staan in Groningen – zeker op 2 november

De swingendste winkels van Nederland zijn te vinden in Groningen. In elk geval tijdens Koopzondag 2 november.

 

Groningse winkels geven tijdens de Koopzondag op 2 november dertig bands of muziekgroepen een uniek podium. Tijdens het evenement ‘Walk-In Concerts’ brengen deze bands live muziek in de winkels in de binnenstad, en kan dus een zeer breed publiek kennis maken met de muziekgroepen.

 

Walk-In Concerts is met een knipoog naar Walk-In Closet en het gaat om een vertaling van de huiskamerconcerten naar de winkels. De deelnemende winkels kunnen kiezen uit jazz, klassiek of pop/ singer song writer. De organisatie werkt samen met het Noorderpoortcollege en Het Prins Claus Conservatorium.

 

Alle muzikale talenten vanuit Groningen en daar buiten volgen daar muziekopleidingen en zijn daardoor uitermate geschikt voor het evenement. ‘Zo levert Walk-In Concerts ook een bijdrage aan de ontwikkeling van muzikaal talent’, vertelt organisator Paul van Put.

 

Het concept Walk-In Concerts is geïnitieerd vanuit de Groningen City Club en heeft het doel om de detailhandel met een nieuwe trekpleister een steuntje in de rug te geven en de koopzondag van november extra elan te geven.

 

De organisatie zorgt voor de band, het geluid, de marketing instrumenten en de organisatie op de dag zelf.

 

Van de winkels vraagt Walk-In Concerts wel een éénmalige bijdrage en een leuke (win) actie te ontwikkelen wat beide wordt gebruikt voor de marketingcampagne. De overige bijdrage komt in zijn geheel van de Groningen City Club. ‘Gezamenlijk staan we sterk en kunnen we een grote doelgroep aanspreken over het evenement’, aldus Paul van Put.

 

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/walkinconcerts

 

Foto: Rene Keijzer.

Gerelateerd
Swingendste winkels van Nederland staan in Groningen – zeker op 2 november
Swingendste winkels van Nederland staan in Groningen – zeker op 2 november