04 MEI 2015

Swingin’Groningen: binnenstad bruist opnieuw, op 11, 12 en 13 juni

In juni staat er opnieuw een groot muziekfestijn op het programma voor de Groningse binnenstad. Swingin’ Groningen wordt dan voor de 21ste keer gehouden, op 11, 12 en 13 juni. Deze keer gevarieerder dan ooit.

Deze 21e editie wordt een heel bijzondere. Het thema dit jaar is 'The Dutch Edition'. Dat wil zeggen dat we het podium bieden aan veel Nederlandse jazz-toppers en veelbelovend aanstormend talent.

 Daarnaast heeft de stad Groningen een warme relatie met het Duitse Hamburg op cultureel en creatief gebied. Tijdens Swingin’ Groningen vieren we deze relatie met de optredens van hele goede Duitse bands. 

De eerste namen zijn bekend

 

De organisatoren zijn bijzonder trots dat ze de eerste namen van het festival bekend kunnen maken. Zo bieden ze het podium aan Karma met de virtuoze trompettist Michael Varekamp, de multiculturele, instrumentale danceband Sinas, Project Tumble T met gitarist Peter Tiehuis, DEMI-SEQ met pianist en toetsenist Addy Scheele en Sven Hammond, de groep rondom Hammondorgel virtuoos Sven Figee.

Daarnaast biedt Swingin’ Groningen veel ruimte aan aanstormend talent. Zoals de in Hamburg wonende veelzijdige San Glaser, zanger-gitarist Ralph de Jongh, de door 3FM uitgeroepen ‘serious talent’ The Cool Quest en de multiculturele Tchip Hopzz.

Wilt u  meer weten over deze artiesten, bezoek dan de website. Hier zijn de bio’s te lezen, foto’s te bewonderen en alvast een eerste muziekverkenning te doen.

 

De programmacommissie

De programmacommissie bestaat uit: Jan-Gerd Krüger, coördinator van de afdeling Jazz van het Prins Claus Conservatorium, Maarten Burger, eigenaar van Buckshot Café en professioneel muzikant Diederik Idema. Zij zorgen voor een prachtige programmering. De namen van nog meer nationale grootheden worden binnenkort bekend gemaakt! Houd de website in de gaten.

 

Gerelateerd
Swingin’Groningen: binnenstad bruist opnieuw, op 11, 12 en 13 juni
Swingin’Groningen: binnenstad bruist opnieuw, op 11, 12 en 13 juni