Duurzaamheid

24 OKTOBER 2019

TechTalks050 in DOT op 28 oktober: heeft waterstof de toekomst?

De TechTalks050 op 28 oktober staat helemaal in het teken van waterstof. De aardgaswinning heeft de afgelopen decennia veel kennis over gebruik en transport van gassen gebracht. Hoe kunnen we deze kennis inzetten om het gebruik van waterstof te stimuleren? Kan het Noorden hiermee voorop lopen in Nederland? Stefan Holthausen en Ton Schoot Uiterkamp gaan uitgebreid in op deze vragen  tijdens TechTalks050 over energietransitie op 28 oktober om 19.00 uur in DOT aan de Vrydemalaan.

Tickets kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar via de website van DOT. Het programma:

19.00 uur            Inloop met koffie en thee

19.30 uur            Opening door Rian van Diedenhoven

19.40 uur            TechTalks050 met Ton Schoot Uiterkamp  en Stefan Holthausen

21.00 uur            Tijd voor vragen en discussie

21.30 uur            TechTalks050 borrel


Ton Schoot Uiterkamp is emeritus hoogleraar Milieukunde en heeft veel onderzoek gedaan naar de relaties tussen energiesystemen en het milieu. Hij schetst de energietransitie aan de hand van maatschappelijke en technologische ontwikkelingen op het terrein van duurzame energie en gaat in op de rol die waterstof daarbij kan spelen.

Stefan Holthausen is directeur van Holthausen Groep in Hoogezand, koploper op het gebied van veiligheidsoplossingen en energietransitie. Het bedrijf produceert zelf al enkele jaren haar duurzame waterstof en doet mee in tientallen waterstofprojecten in Noord-Nederland.  Tijdens zijn presentatie vertelt Stefan over de bestaande waterstoftoepassingen van Holthausen Groep en nieuwe toepassingen waaraan zij werken. Begin 2020 wordt in Groningen en Amsterdam de eerste waterstoftankstations geopend, onderdeel van de uitrol van een landelijk waterstoftankstationnetwerk. Holthausen is tevens bekend van de wereldberoemde Groningse Hesla; een omgebouwde Tesla op waterstof, waarmee zij de vele mogelijkheden van waterstof laten zien.

Ticket is inclusief koffie of thee vooraf en 1 consumptie tijdens de borrel. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van DOT.

Bron: Campus Groningen

Gerelateerd Duurzaamheid
TechTalks050 in DOT op 28 oktober: heeft waterstof de toekomst?
TechTalks050 in DOT op 28 oktober: heeft waterstof de toekomst?