Verenigingsnieuws

31 OKTOBER 2018

The Village studentenhuisvesting voor internationale studenten aan de Peizerweg

Half november worden de eerste bewoners verwacht in The Village, een nieuw complex én concept voor de huisvesting van internationale studenten. The Village aan de Peizerweg 132 voorziet niet alleen in kamers voor in totaal 216 studenten in tijdelijke containers, maar biedt hen ook begeleiding en ondersteuning bij hun ‘nieuwe’ leven in het buitenland. Bijzonder is dat dit voor een deel gebeurt door mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Het concept is door Dirk Jan Bax toegelicht aan leden van Bedrijvenvereniging WEST tijdens de lunchbijeenkomst afgelopen dinsdag.

Het concept van The Village is losjes gebaseerd op dat van een studentencampus: een plek waar de studenten niet alleen wonen, maar ook kunnen sporten, samen kunnen eten of gezellig in de huiskamer kunnen vertoeven. Hiervoor wordt het pand aan de voorkant van het complex aan de Peizerweg ingericht, met op de eerste verdieping een sportschool en op de begane grond de diverse andere voorzieningen. De internationale studenten krijgen daarnaast praktische en persoonlijke ondersteuning in de vorm van bijvoorbeeld fietslessen, of hulp als ze een huisarts nodig hebben. De begeleiding van de studenten levert voor een aantal medewerkers een opleiding en werkervaring op die hen betere kansen biedt op de arbeidsmarkt.

Aandacht voor verkeersveiligheid
De aanwezige ondernemers en WEST vragen naar aanleiding van de komst van de studenten nadrukkelijk aandacht voor de verkeersveiligheid. De Peizerweg is een drukke route, zeker nu de spoorwegovergang Paterswoldseweg voor autoverkeer dicht is. Bovendien is hier veel vrachtverkeer, ook voor bevoorrading, die de fietspaden moeten kruisen. Hier zal dan ook zeker aandacht voor zijn bij de fietslessen, zo is toegezegd tijdens de bijeenkomst.

Er wordt nog druk verbouwd bij The Village, maar de sportschool en de kamers kunnen binnenkort hun eerste gasten verwelkomen. De verhuur van de kamers en de gezamenlijke voorzieningen zijn in handen van Huis van Verhuur. Het complex is van tijdelijke aard en heeft een vergunning voor 5 jaar. De kamers worden verhuurd met shortstaycontracten. Ook bedrijven in de buurt kunnen overigens een abonnement nemen op de sportschool in The Village. Het is bovendien de bedoeling om de horeca-faciliteiten op termijn ook toegankelijk te maken voor zakelijke bijeenkomsten zoals bedrijfsborrels, bij de Nieuwe Buren.

Gerelateerd Verenigingsnieuws Bedrijvenvereniging WEST
The Village studentenhuisvesting voor internationale studenten aan de Peizerweg
The Village studentenhuisvesting voor internationale studenten aan de Peizerweg