Bereikbaarheid

12 MAART 2019

Tijdelijke weg aan de oostkant van de A28

Combinatie Herepoort heeft dit weekend een begin gemaakt met de ingebruikname van een tijdelijke weg aan de oostkant van de A28. Via deze tijdelijke weg wordt het verkeer op de A28 omgeleid over een tijdelijk viaduct bij de Brailleweg, zo meldt de website aanpakringzuid.nl

De omleiding is nodig om later dit jaar het oude viaduct te kunnen slopen en een nieuw viaduct te bouwen. Dit weekend is het verkeer richting Julianaplein omgezet naar de tijdelijke weg. Begin april volgt het verkeer richting Assen.

In dit weekend is vooral gewerkt op de plekken waar de tijdelijke weg aansluit op de A28. Eerst zijn een betonnen middenbarrier, lichtmasten en een geleiderail verwijderd. Daarnaast is asfalt verwijderd, op de A28 en op de A28-afrit richting Centrum. Vervolgens zijn de aansluitingen van de tijdelijke weg op de A28 geasfalteerd. Tot slot is de tijdelijke weg klaar gemaakt voor het verkeer, onder andere door het aanbrengen van de belijning, het plaatsen van geluidsschermen en het aanbrengen van een geleiderail en barriers.

Bekijk ook de terugblik in foto’s van de werkzaamheden, door Raymond Bos Fotografie, en het filmpje van Persbureau Tammeling, gemaakt in samenwerking met Groningen Bereikbaar.

Titelfoto: Raymond Bos Fotografie.

Gerelateerd Bereikbaarheid
 Tijdelijke weg aan de oostkant van de A28
 Tijdelijke weg aan de oostkant van de A28