Innovatie

22 NOVEMBER 2018

Toponderzoekers UMCG verzorgen lunchlezingen onder het motto Broodje Onderzoek

Donderdag 29 november start het UMCG met een serie bijzondere lunchlezingen door toponderzoekers: Broodje Onderzoek. Iedereen is welkom om, onder het genot van de lunch, kennis te maken met toponderzoek in het academische ziekenhuis (UMCG). Tijdens de lezingenreeks zullen onder andere het gebruik van nieuwe technieken zoals Virtual Reality, Big Data en Kunstmatige Intelligentie in gezondheidsonderzoek aan bod komen.

Toponderzoekers vanuit verschillende specialismen zullen de komende maanden hun resultaten en werkwijze toelichten in deze toegankelijke lunchlezingen, zo meldt Campus Groningen op zijn website.
De ‘Broodje Onderzoek’ lezingen beginnen om 12.00 uur en duren ongeveer een half uur, waarna er tijd is voor vragen. De lunchlezingen zijn voor iedereen toegankelijk, ook voor bijvoorbeeld bedrijven in de stad. Voor slechts € 7,50 krijgt de bezoeker een verzorgde lunch en toegang tot de lezing.

Eerste editie: je brein de baas
De eerste lunchlezing wordt verzorgd door neurowetenschapper André Aleman. Aleman is een innovatief, internationaal vooraanstaand hersenonderzoeker. Aleman bracht onder andere de hersenen van schizofreniepatiënten, die stemmen horen, in beeld. Momenteel leidt hij het eerste onderzoek ooit, dat de functionaliteit van de hersenen van gezonde ouderen in Okinawa (Japan) in kaart brengt. Bovendien schreef Aleman de bestseller ‘Je brein de baas’ over de vraag in hoeverre wij in staat zijn bewust keuzes te maken.

Aanmelden verplicht
Op donderdag 29 november start de het eerste Broodje Onderzoek vanaf 12:00 uur in het UMCG (lokaal 16 Onderwijscentrum). Deze eerste editie wordt geopend door Marian Joëls, lid van de Raad van Bestuur. Opgeven is verplicht en kan via de volgende link:  https://goo.gl/pBHSVG

Gerelateerd Innovatie
Toponderzoekers UMCG verzorgen lunchlezingen onder het motto Broodje Onderzoek
Toponderzoekers UMCG verzorgen lunchlezingen onder het motto Broodje Onderzoek