Innovatie

10 SEPTEMBER 2019

Uitvinder van de ‘zeewierburger’ houdt lezing in Groningen voor RUG en Hanzehogeschool

Mark Kulsdom, uitvinder van de ‘zeewierburger’, houdt dinsdagavond 17 september een lezing in Groningen. Zijn burger is een succes en staat al op meer dan 200 menukaarten. Het college van 17 september vindt plaats in het voormalige Natuurmuseum aan de Praediniussingel in Groningen, en is georganiseerd door Impact Noord, Thrive Institute, de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool Groningen.

Tijdens dit derde Impact Avondcollege op 17 september, georganiseerd door Impact Noord, Thrive Institute, de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool Groningen, vertelt ondernemer Mark Kulsdom hoe hij ondernemen als oplossing zag voor het probleem van overmatige vleesconsumptie. ‘Mijn doel is dat veganistisch eten normaler wordt: zo kunnen we ons ecosysteem ontlasten’, zo zegt hij.

Bedrijven innoveren continu

Ondernemingen die worden opgericht om een sociaal-maatschappelijk probleem op te lossen, zijn al lang geen vreemd verschijnsel meer. Maar hoe zorgen ondernemingen dat ze blijven groeien en professionaliseren? En hoe zorg je voor een aantrekkelijk, milieuvriendelijk alternatief? Tijdens een vierdelige masterclass kunnen geïnteresseerden in impact-ondernemerschap de persoonlijke verhalen van gearriveerde ondernemers beluisteren. Vaak hebben ondernemers innovatieve ideeën om een maatschappelijk probleem te lijf te gaan.

Praktijk en theorie

Het college belicht het ondernemersverhaal vanuit maatschappelijk oogpunt en gaat in op zowel de theoretische als de praktische kant van impact-ondernemen. De praktijk krijgt een grote rol: de keynote, ditmaal Mark Kulsdom, deelt verhalen, best practices en tips.

Ook Bert van Son van MUD Jeans kwam al naar Groningen om zijn verhaal te delen. Voor de vierde en laatste editie komt Renzo Deurloo van Greenfox naar het Noorden. Impact Noord hoopt op deze manier lokale ondernemers te inspireren meer aandacht te schenken aan impact in hun bedrijfsvoering, en zo te laten zien dat gezonde bedrijven en maatschappelijke betrokkenheid hand in hand kunnen gaan: een trend die zo langzamerhand overgaat in een structurele verandering.

Samenwerking met onderwijsinstellingen

Thrive en Impact Noord werken samen met wetenschappelijke experts van de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen. Zo wordt het Avondcollege op 17 september gemodereerd door Jorien Bakker, woordvoerster van de RuG, en is er een inleiding van Arjen Boekhold van het RuG Centre of Entrepreneurship, tevens oud-Cocoa Game Changer bij Tony’s Chocolonely.

Een aantal studenten van deze instellingen mag het college gratis bijwonen. Voor overige bezoekers kost deelname aan een los college €75,- excl. btw. Dit is inclusief een vegetarisch buffet.

Het college van 17 september vindt plaats in het voormalige Natuurmuseum aan de Praediniussingel in Groningen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.impactnoord.nl.

 

 

Gerelateerd Innovatie
Uitvinder van de ‘zeewierburger’ houdt lezing in Groningen voor RUG en Hanzehogeschool
Uitvinder van de ‘zeewierburger’ houdt lezing in Groningen voor RUG en Hanzehogeschool