Economie

27 JUNI 2014

UMCG zorgt voor grote economische spinoff

Het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) zorgt voor een grote economische spinoff. Het UMCG levert de regio zo’n 4 miljard op. Het verzilveren van de medische kennis levert zo’n 725 miljoen euro op en is goed voor 5273 banen. Dat blijkt uit een onderzoek naar de economische impact van het UMCG op de regio, zo valt te lezen in het Dagblad van het Noorden.

Het ziekenhuis besteedt veel geld aan inkoop en investeringen. Daarnaast geven ook de 9000 personeelsleden van het ziekenhuis geld uit in de regio. Samen levert dat 1,8 miljard op en zorgen de bestedingen voor bijna 22.000 banen. De studenten van het UMCG besteden in totaal 158 miljoen.

Het UMCG stimuleert de Noord-Nederlandse gezondheidszorg en life science-industrie en ook trekt het ziekenhuis investeringen aan en stimuleert het bestaande activiteiten. Al met al is dat goed voor 137 miljoen per jaar en 2117 banen, zeggen de onderzoekers. Open dagen, conferenties en geld dat door bezoekers wordt uitgegeven in de stad leveren 1,9 miljoen op.

Gerelateerd Economie
UMCG zorgt voor grote economische spinoff
UMCG zorgt voor grote economische spinoff