Duurzaamheid

29 OKTOBER 2018

Uniek convenant voor duurzamer Stadslogistiek en vervoer binnenstad Groningen

Het transporteren van goederen naar winkels in de binnenstad van Groningen kan én moet nog veel milieuvriendelijker. Dat is de inzet van een convenant Stadslogistiek dat woensdag in Groningen officieel wordt ondertekend. In dit convenant is vastgelegd hoe er in Groningen tot 2025 wordt samengewerkt aan de verduurzaming van stadslogistiek in Groningen.

Eind 2014 tekenden 54 partijen in het Prinsenhof Hotel in Groningen samen met toenmalig staatssecretaris Mansveld de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (Green Deal ZES). Het Rijk, gemeenten, vervoerders, verladers, autofabrikanten, onderzoeksinstituten, branche- en belangenorganisaties ondertekenden deze deal. Gezamenlijk hebben zij afgesproken te onderzoeken hoe emissievrije bevoorrading van stadskernen in de praktijk gebracht kan worden, zodat in 2025 (zoveel mogelijk) emissievrije stadslogistiek is gerealiseerd.

AMBITIE

De binnenstad van Groningen krijgt de komende jaren een forse impuls: meer ruimte voor voetgangers en fietsers, aantrekkelijker én goed bereikbaar. Het wordt steeds drukker in de middeleeuwse binnenstad. Daarom moeten we slimmer met de beschikbare ruimte om gaan. Dat vraagt ook om nieuwe en slimme logistieke concepten. Met voertuigen en oplossingen die beter passen bij de maat, schaal, en drukte in onze binnenstad.

 

Gerelateerd Duurzaamheid GCC
Uniek convenant voor duurzamer Stadslogistiek en vervoer binnenstad Groningen
Uniek convenant voor duurzamer Stadslogistiek en vervoer binnenstad Groningen