08 MEI 2019

Vanaf donderdag 11 dagen zwieren en zwaaien op de meikermis

Donderdag 9 mei geeft wethouder Glimina Chakor het startsein voor elf dagen kermisvertier in de binnenstad. Op de Vismarkt, Grote Markt en Ossenmarkt zijn maar liefst 65 attracties te bezoeken. De stad kent al meer dan 150 jaar een meikermis. Deze kermis was de voortzetting van een grote jaarmarkt, waar eens per jaar ook marktkooplui van buiten de stad hun waren mochten verkopen. 

Samen met genodigden waaronder de kermisbonden en vertegenwoordigers van de Groningen City Club, Marketing Groningen en de Warenmarkt geeft wethouder Glimina Chakor op donderdag 9 mei het startsein voor de meikermis 2019. Dit jaar zet de wethouder een aantal vrijwilligers in het zonnetje, voor al hun werk binnen diverse maatschappelijke organisaties in de gemeente Groningen. 

Nostalgie en spanning
De meikermis heeft ook dit jaar voor elk wat wils. Voor de kleintjes zijn er allerlei leuke attracties, thrillseekers kunnen hun hart ophalen in de 60 meter hoge zweefmolen, in de Break Dance, de Booster Maxxx en, voor wie echt durft, in de razendsnelle Reactor. Een kermis is niet compleet zonder het reuzenrad, dat staat dit jaar op de Vismarkt. Op de Ossenmarkt is de nostalgische kermis met attracties en lekkernijen van toen. 

Acties
Tijdens de kermisperiode zijn er regelmatig acties, zoals een attentie voor elke moeder op Moederdag, gratis schminken en gratis koffie en koek tijdens de Opa en Oma-middag. Op woensdag 15 mei kunnen bezoekers van de kermis de mascottes van FC Groningen en Donar of kermisknuffel Lucky Loeks tegenkomen. Zij lopen op de kermis rond voor een like en win actie. Woensdagmiddag is Lucky Loeks samen met een aantal kermisondernemers in het Beatrix Kinderziekenhuis in het UMCG om mee te doen aan de bingo en om kermisknuffels uit te delen. Kijk voor een overzicht van alle acties op www.kermisingroningen.nl. Bezoekers kunnen tot en met zondag 21 mei genieten van de meikermis 2019.

(Foto: Joram Krol)

Gerelateerd
Vanaf donderdag 11 dagen zwieren en zwaaien op de meikermis
Vanaf donderdag 11 dagen zwieren en zwaaien op de meikermis