Economie

29 MEI 2015

Vanmiddag spectaculair transport onderdelen Sontbrug – langste brug van Groningen

Vanmiddag is er een bijzonder transport dat verband houdt met het verbeteren van de bereikbaarheid van Groningen. Dan zullen de laatste onderdelen van de Sontbrug – die de langste brug van Groningen zal worden – in een speciaal transport worden aangevoerd.  Morgen en zondag kan iedereen vanaf een tribune de montage van de nieuwe brug bewonderen .      

Twee grote stalen delen van 350 ton per stuk worden dan op een ponton gezet op het werkterrein van Machinefabriek Rusthoven, Euvelgunnerweg 23. Om 15.00 uur zal het transport feestelijk van start gaan in aanwezigheid van wethouder Paul de Rook en regiodirecteur André Andringa van BAM.

 

Na het transport over het water worden de beweegbare delen zaterdag 30 en zondag 31 mei geplaatst in de brug. Voor iedereen die wil komen kijken, is een tribune opgesteld op het terrein van Arcelor Mittal (toegang vanaf Euvelgunnerweg).

 

De Sontbrug wordt met zijn lengte van 400 meter de langste brug van Groningen. In september gaat hij open voor verkeer. De bouw ligt nog steeds op schema. Deze brug, die over het Winschoterdiep gaat, komt in het verlengde van de Sint Petersburgweg (industrieterrein Driebond) en sluit aan op de Sontweg.

 

De Sontbrug wordt een belangrijke verbinding voor iedereen die vanuit het oosten richting binnenstad wil. Dus bijvoorbeeld voor het verkeer van en naar Hoogezand en Meerstad. De Sontbrug ontlast daarmee de zuidelijke ringweg. Er komt ook een busbaan over de brug. De 400 meter lange brug krijgt een opvallende vormgeving: slank en transparant, met veel schuine elementen. Daarmee past de brug in het landschap.

 

 

Locatie en tijd start transport

 

Om 15.00 uur op werkterrein Machinefabriek Rusthoven, Euvelgunnerweg 23.

 

Gerelateerd Economie
Vanmiddag spectaculair transport onderdelen Sontbrug – langste brug van Groningen
Vanmiddag spectaculair transport onderdelen Sontbrug – langste brug van Groningen