Bereikbaarheid Duurzaamheid

12 APRIL 2018

VBZO voorloper met duurzame mobiliteit op Zuidoost (VIDEO)

Een flitsende presentatie van oud-F1 coureur Robert Doornbos was de opmaat naar de officiële lancering van het VBZO-Mobiliteitsplan tijdens de speciale editie van de VBZO Academy. Zo’n 70 ondernemers konden de nieuwe elektrische VBZO-deelauto’s en deelfietsen uitproberen en een kijkje nemen in de nieuwe Kantoorbus. Wethouder Paul de Rook, die de eerste deelautopas in ontvangst nam namens de gemeente, was vol lof over de plannen van VBZO voor optimale bereikbaarheid en duurzaam vervoer op Zuidoost. 

“Met deze actieve aanpak door het bedrijfsleven zelf om het vervoer op Zuidoost beter, slimmer en handiger te maken, loopt VBZO voorop met duurzame mobiliteit. De boodschap van de werkgevers hier is helder: overheid, u staat er niet alleen voor. Daar ben ik trots op en ik feliciteer Zuidoost van harte.”

De VBZO Academy stond volledig in het teken van duurzame mobiliteit. De introductie had vooral te maken met het spektakel van de formule 1, waar Robert Doornbos een mooie inkijk gaf in de wereld van de coureur met veel fraaie beelden van Max Verstappen. De link met duurzaamheid zit vooral in het streven van F1 naar minder verbruik en minder uitstoot, maar de nadruk lag toch op de snelheid en wendbaarheid van de racemonsters.

Elektrische deelauto’s, fietsen en de Kantoorbus
Snelheid en wendbaarheid zijn, net als de kosten, evenzo van belang in de afweging die mensen maken in hun keuze voor vervoer, zo bleek tijdens de rest van de bijeenkomst. Andere vormen van vervoer behalve de eigen (lease)auto moeten een reëel alternatief bieden, zonder in te leveren op flexibiliteit. En dat doen ze, aldus VBZO-voorzitter Harry Marissen. “Uit onze enquête en uit cijfers van Groningen Bereikbaar blijkt dat voor een groot deel van de mensen die hier op Zuidoost werken de elektrische fiets voor woon-werkverkeer minstens zo snel gaat als de auto. In een half uur op je werk red je straks niet meer als de ring zuid op de schop gaat. We moeten toe naar minder vervoersbewegingen naar de stad. Maar voor je werk hier moet je wel kunnen beschikken over goed vervoer, bijvoorbeeld om klanten te bezoeken. Daarvoor zijn we met Drenthe Tours, Century Autogroep en BMW Martinistad om tafel gegaan. En dat heeft geleid tot de elektrische deelauto, de elektrische deelfiets en de kantoorbus. Echte alternatieven, die bovendien bijdragen aan duurzaam vervoer op Zuidoost. En ja, het vergt misschien een andere mindset om mensen over te halen de alternatieven in praktijk te brengen. Daar kan jouw personeelsbeleid ook een stimulerende rol in spelen. Toch is een andere kijk op mobiliteit nodig, ook met het oog op CO2-uitstoot. Op termijn zal ook het MKB te maken krijgen met heffingen om zo de CO2-uitstoot te verminderen. Dus ook uit financieel oogpunt is een andere mindset nodig.”

Kosten elektrische deelauto en een ‘voorrijfiets’
In twee deelsessies kwamen de praktische kanten van de plannen aan bod, waaronder de kosten voor de deelauto en de fiscale aspecten. Vooralsnog staan de auto’s bij Century bij de ingang van de afdeling autoverhuur, en bij de Mediacentrale, waar eigenaar Waarborg Vastgoed een snellaadpaal beschikbaar heeft gesteld voor de VBZO-auto’s. Met de gemeente wordt gekeken naar een extra laadpaal bij station Europapark. Een abonnement op de deelauto kost 50 euro per maand, waarvoor je 5 pasjes krijgt. Gebruik van de auto kost 9,25 euro per uur, met een maximum van 65 euro per dag, en 0,08 cent per km. Wie (te) ver van de locaties werkt, kan in overleg ook gebruikmaken van een voorrijfiets van Century. De pasjes worden uitgegeven door en bij Century. Daar zijn ook elektrische fietsen te koop en te huur of te leasen.

Kantoorbus: reistijd wordt werktijd
Op de VBZO Academy is ook de gloednieuwe Kantoorbus van Drenthe Tours gepresenteerd. Eigenaar Klaas Jan de Vries: “Per 30 april gaan we rijden met deze mobiele werkplek. De eerste 10 abonnementen zijn al afgenomen door DUO.” In deze kantoorbus hebben werknemers een gereserveerde ruime zitplaats met werktafel, goede internetverbinding, 220V en Usb-aansluiting, beschikking over een printer en scanner en uiteraard uitstekende koffie. Daarnaast is er voor bedrijven die 4 of 5 plekken reserveren een eigen router met dus een eigen wifi-verbinding. De kantoorbus kost omgerekend ongeveer 8 euro per uur. Dat is iets duurder dan de bus, maar goedkoper dan alleen in de auto. Het abonnement is bovendien niet persoonsgebonden: je kunt net als bij voetbal je seizoenkaart ook delen met je buurman. Daarnaast mag de kantoorbus gebruikmaken van busbanen en vluchtstroken, net als het overige OV. VBZO ondersteunt financieel de eerste 20 ondernemers die zitplaatsen willen kopen in de kantoorbus. De kantoorbus rijdt via het hoofdstation naar Zuidoost en het Europapark.

Voor meer informatie en voor eventuele vragen, ook over de fiscale aspecten van deelname aan het mobiliteitsplan: www.vbzo.nl of secretariaat@vbzo.nl

 

 

Gerelateerd Bereikbaarheid Duurzaamheid Bedrijvenvereniging Zuidoost
VBZO voorloper met duurzame mobiliteit op Zuidoost (VIDEO)
VBZO voorloper met duurzame mobiliteit op Zuidoost (VIDEO)