10 OKTOBER 2017

Veiligheidsapp voor ondernemers Groningen gelanceerd

Ondernemers in de binnenstad van Groningen hebben sinds vanmorgen de beschikking over een unieke ‘veiligheidsapp’. Deze zal eerst tijdens een proef getest worden in een vijftal straten de binnenstad.

Om 9.00 uur vanochtend werd in de HOLTBAR conceptstore in Groningen het startsein gegeven voor de implementatiefase van de Veiligheidsapp. Met een druk op de rode knop zetten Eric Bos (voorzitter van de Groningen City Club), Daan Haitsma (Ondernemer en ontwikkelaar Veiligheidsapp),  Jacobien Mansholt (eigenaar Holtbar) en Cor Dijkstra (De Kaaskop) dit proces in gang.

De Veiligheidsapp gaat gebruikt worden in de Stoeldraaierstraat, de Zwanestraat, de Grote Kromme Elleboog en de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Zo’n vijftig ondernemers doen mee aan de pilot van zes maanden.

De app kent een aantal eenvoudige buttons waarmee omliggende ondernemers en hun eventuele medewerkers gealarmeerd kunnen worden in geval van calamiteiten. Het gaat hierbij om de inzet van bijvoorbeeld de politie of ambulance. Op 13 november zal de app live zijn en zal deze gebruikt kunnen worden. 

Het startsein van de implementatiefase was onderdeel van de Week van de Veiligheid, die standaard plaatsvindt in de tweede week van oktober. Naast de Veiligheidsapp staan er in deze week nog vele verschillende acties en activiteiten gepland.

Op de foto: van links naar rechts - Eric Bos, Daan Haitsma, Cor Dijkstra en Jacobien Mansholt (Foto: Henk Tammens).

 

 

Gerelateerd
Veiligheidsapp voor ondernemers Groningen gelanceerd
Veiligheidsapp voor ondernemers Groningen gelanceerd