Campus Groningen

13 DECEMBER 2019

Venturelab, Innolab Engineering en Come Share deelauto’s: Step into the future van snelstgroeiende Campus van Nederland

De snelstgroeiende Campus van Nederland heeft volop ambities voor 2020 en de jaren daarna, blijkt tijdens het jaarlijkse Campus Kerstcafé. Die ambities zijn gebundeld in 3 programmalijnen: Community Building, integraal gebiedsmanagement en Campus Services. Hiermee wordt de enorme groei en bloei die de Campus Groningen de afgelopen 5 jaar heeft doorgemaakt, de komende jaren onverminderd voortgezet, aldus Edward van der Meer, directeur van Campus Management.

In het fraaie decor van het Grand Café De Admiraal op de Zernike Campus wijst Edward van der Meer op een paar highlights van de Campus, zoals de realisatie van vermaarde nieuwbouw waaronder de Energy Academy, de aanwezigheid van zeer succesvolle doorgroeiers als Polyganics en de komst van Avebe die recent het predicaat Koninklijk mocht ontvangen. Een enorme prestatie waar we met z’n allen terecht trots op mogen zijn, aldus de directeur. Dit succes wordt de komende jaren voortgezet langs drie samenhangende en strategische programmalijnen, om zo groei te realiseren met meer impact voor stad en regio.

VentureLab, de start-up generator van de RUG, is een van de belangrijke spelers in community Building. Hier worden partijen gezocht en bij elkaar gebracht die zorgen voor groei, zowel corporates als mkb’ers. Waar Health en Energie de laatste jaren de speerpunten waren, mikt VentureLab de komende jaren ook op nieuwe lijnen, zoals AI, food, chemie en water. Ook startups van buiten de EU worden actief uitgenodigd hier te landen en de juiste samenwerking te vinden.

Innolabs kent de Campus al een aantal jaren en die blijken zeer succesvol om ideeën om te zetten naar tools. Op de Campus moet binnen afzienbare tijd een nieuw innolab gerealiseerd zijn op het gebied van Engineering en Chemistry, waar de transformatie naar Industry 4.0 gefaciliteerd wordt.

Op 10 februari 2020 kick-off deelauto’s
De Campus Community is naast een intellectuele gemeenschap ook een samenleving waar ‘aardse’ service en faciliteiten nodig zijn. In februari gaat een nieuwe dienstverlening van start: de elektrische en hybride deelauto. BMW Martinistad, Pouw, Triade en het Campusmanagement werken samen in deze service, die optimale duurzame mobiliteit garandeert. Hiervoor ontwikkelen de partijen een eigen app, Come Share, met heel veel mogelijkheden. De deelauto kan bijvoorbeeld heel eenvoudig ook voor privégebruik benut worden, tegen een kleine extra vergoeding maar zonder bijtelling. De deelauto is bovendien voorzien van een parkeervergunning en kan dus in de hele stad gebruikt worden. De eerste klant is er ook al: het UMCG. De kickoff van deze Campus service is op 10 februari 2020. Meer weten: campus.groningen.nl

Foto Geert Job Sevink

Gerelateerd Campus Groningen
Venturelab, Innolab Engineering en Come Share deelauto’s: Step into the future van snelstgroeiende Campus van Nederland
Venturelab, Innolab Engineering en Come Share deelauto’s: Step into the future van snelstgroeiende Campus van Nederland