Verenigingsnieuws

16 OKTOBER 2014

Vereniging Bedrijvenpark Zuidoost floreert: bijna 40 nieuwe leden en de teller loopt nog

De buren leren kennen, collega-ondernemers ontmoeten en netwerken: belangrijke redenen voor ondernemers om lid te worden van VBZO, de Vereniging Bedrijvenpark Zuidoost. Alleen de afgelopen maand al heeft VBZO 7 nieuwe leden mogen verwelkomen, zo blijkt uit de meest recente VBZO-nieuwsbrief.

Een van die nieuwe leden is RSE Telecom & ICT, sinds september gevestigd aan de Kielerbocht. Directeur Gert Smits: “Ik ben zelf bestuurslid van de Ondernemerskring Oost-Groningen, dus ik zie de meerwaarde van een ondernemersvereniging. Je kunt zo kennis delen en mensen leren kennen.” Het bedrijf is werkzaam op het gebied van zakelijke telefonie en ict-netwerken en is groeiende. De vestiging aan de Kielerbocht is de derde, na Emmen en Winschoten.

De vestiging in Winschoten won dit jaar de Ondernemers Prijs Oost-Groningen en daar is Smits terecht trots op. “De jury heeft ons de prijs toegekend vanwege onze prestaties op het gebied van ondernemerschap, innovatie, werkgelegenheid, financiële positie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.” In totaal zijn er 39 mensen aan het werk in de beide Groningse vestigingen. Wie meer wil weten van de werkzaamheden van RSE Telecom & ICT kan terecht in hun stand nr. 2175 op de Promotiedagen in Martiniplaza op 4 en 5 november of op www.rsetelecom.nl.

Ook Frank Antonides, eigenaar van Payrollplaats aan de Kielerbocht, is recent lid geworden van VBZO.“Wij waren eerst gevestigd aan de Donderslaan, waar we eigenlijk geen bedrijven om ons heen hadden. Nu we op dit bedrijvenpark zitten, zijn we lid geworden van VBZO, mede om onze buren te leren kennen. Ik heb inmiddels een paar bijeenkomsten van VBZO bijgewoond en ik vind de contacten met andere ondernemers heel inspirerend. En natuurlijk willen we graag dat zij ons bedrijf ook leren kennen.” Payrollplaats treedt op als juridisch werkgever voor flexwerkers, oproepkrachten en mensen met tijdelijke contracten en verzorgt voor hen ook de salarisadministratie.

Ook dit bedrijf is booming: “Vorig jaar waren wij het derde snelst groeiende bedrijf van het noorden. Dit jaar verwachten we weer een groei, van zo’n 50%.” Antonides is begonnen in zijn studententijd, met een studentenuitzendbureau. “Maar steeds meer klanten deden de personeelswerving zelf en vroegen mij om die te verlonen. Zeker met de huidige onzekerheid voor werkgevers en de ruime arbeidsmarkt zijn er steeds meer bedrijven die zoeken naar flexibiliteit en hun medewerkers bij ons onderbrengen.” Meer informatie: www.payrollplaats.nl.

Bert Drenth is eigenaar van Klimaatned Noord en sinds mei gevestigd aan de Cuxhavenweg op bedrijvenpark Zuidoost. “Ik ben dit jaar met mijn bedrijf gestart, dus ik vind het logisch om lid te worden van de ondernemersvereniging hierop Zuidoost. Zo kun je je buren leren kennen en netwerken met collega-ondernemers. Bovendien biedt VBZO ook mooie collectieve voorzieningen aan haar leden, dat kan je veel voordeel opleveren.” Klimaatned Noord is een bedrijf dat koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten, koelmeubelen en vriesmeubelen levert en onderhoudt.

Drenth is een startende ondernemer, maar wel met veel ervaring. “Ik heb 16 jaar gewerkt bij de Koelgroep Dorenbos in Tynaarlo, dat helaas failliet is gegaan. Ik had in de jaren zo’n groot netwerk opgebouwd, dat ik besloot voor mijzelf te beginnen. En het loopt hartstikke goed, de klanten weten mij goed te vinden. Koel- en klimaattechniek is een specialistisch vak, dat kan niet iedereen, en men weet dat wij die expertise hebben.” Meer informatie: www.klimaatned.nl.

Ondernemers die interesse hebben in een lidmaatschap of meer willen weten over wat VBZO voor hen kan betekenen, kunnen terecht in de VBZO-stand nr. 2100 op de Promotiedagen in Martiniplaza. In de stand zijn behalve de vereniging ook diverse ondernemers aanwezig, zodat er alle mogelijkheden zijn om te netwerken.

Zie voor meer informatie en de meest recente nieuwsbrief. Bezoek ook de site van de VBZO.

Gerelateerd Verenigingsnieuws Bedrijvenvereniging Zuidoost
Vereniging Bedrijvenpark Zuidoost floreert: bijna 40 nieuwe leden en de teller loopt nog
Vereniging Bedrijvenpark Zuidoost floreert: bijna 40 nieuwe leden en de teller loopt nog