Bereikbaarheid

15 MAART 2019

Viaduct Vrijheidsplein deze zomer volledig gerenoveerd

Deze zomer, omstreeks half juli, hoopt Combinatie Herepoort het volledig vernieuwde viaduct aan het Vrijjheidsplein op te kunnen leveren. Komende maandag 18 maart worden de renovatiewerkzaamheden aan het viaduct op het Vrijheidsplein na een maandenlange onderbreking in elk geval hervat.  (Foto: Raymond Bos, aanpakringzuid.nl)

Vanwege het weer was Combinatie Herepoort afgelopen december tijdelijk gestopt met de werkzaamheden.  Het verkeer heeft weinig hinder van de werkzaamheden.

Combinatie Herepoort begint met het opnieuw inrichten van de bouwplaats onder het viaduct op het Vrijheidsplein. De eigenlijke renovatiewerkzaamheden hervatten ze op 1 april.

Deze werkzaamheden bestaan uit het reinigen van de al gestraalde en uitgehakte delen, het repareren van onvolkomenheden en het aanbrengen van een coating. Voor de reparaties onder aan het dek maken we gebruik van hoogwerkers.

Klik hier voor meer informatie https://www.aanpakringzuid.nl/actueel/nieuws/renovatie-viaduct-vrijheidsplein-op-maart-hervat

Hinder


Het weghakken van het beton kan geluidhinder opleveren voor omwonenden, maar we verwachten niet veel meer hinder dan het huidige verkeersgeluid. De medewerkers voeren de werkzaamheden uit op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur. Het verkeer op het Vrijheidsplein moet de snelheid minderen van 50 km/uur tot maximaal 30 km/uur. Af en toe moet bouwverkeer het bouwterrein op- of afrijden. Werkzaamheden dicht bij de rijbaan, het voetpad of het fietspad, schermen we voor de veiligheid af met groene doeken.

Renovatie


De renovatie van het Vrijheidspleinviaduct is begonnen in het najaar van 2018. Eerst werden graffiti en posters verwijderd, oude betonconservering weggestraald, beton verwijderd en gerepareerd en nieuwe betonconservering aangebracht. Daarna is de aannemer begonnen met het repareren van het beton. Tot slot brengen medewerkers een nieuwe coatinglaag aan die goed kan hechten. Daarmee is het beton weer voor jaren beschermd.

Gerelateerd Bereikbaarheid
 Viaduct Vrijheidsplein deze zomer volledig gerenoveerd
 Viaduct Vrijheidsplein deze zomer volledig gerenoveerd